SLAM!FM: een jong ’538′ onder De Zwart en Harding?

Erik de Zwart en Lex Harding, in 1992 oprichters van Radio 538, hebben nieuwe radioplannen. "We zijn in gesprek om iets te ontwikkelen", aldus Erik de Zwart in Nieuwe Revu. De oud-radiodirecteur van Talpa is met Mobilaria bezig met distributie van radio naar mobiele telefoons. Goede timing: bij 2HMedia komt mogelijk een stoel vrij als Ruud Hendriks daar inderdaad weggaat. En 2HMedia is eigenaar van… SLAM!FM.

Opvallend is een uitspraak van Hendriks in Broadcast Magazine: "Wat mij betreft wordt het (SLAM!FM) een multimediaal jongerenplatform, inclusief tv-station, maar mijn collega-aandeelhouders denken daar anders over. Als ik eerlijk ben, had ik graag de meerderheid van de aandelen in handen gehad." Uitgerekend deze week is SLAM!TV van start gegaan – al doelde Hendriks misschien op kabeltelevisie in plaats van een kanaal via internet.

Basis

SLAM!FM en de crossmediale activiteiten eromheen zijn mogelijk de basis van het nieuwe radioproject waar in Nieuwe Revu sprake van is. Mogelijk een jonge versie van 538, dat zoals bekend vooral overdag relatief oude luisteraars heeft. Het zal mij ook niet verbazen als Lex & Erik het kunstje nóg een keer flikken. Wel zonder aandeelhouders, want zo zegt De Zwart in Nieuwe Revu: "Als je linksaf wil, moet dat meteen kunnen".

Zie ook:
Harding en Hendriks niet naar rechter om 2HMedia
"SLAM!TV is geen reactie op lancering TMF Radio"

Lees ook:Lex Harding en Ruud Hendriks: vriendschap voorbij?
Lees ook:‘Harding en Hendriks niet naar rechter om 2HMedia’
Lees ook:Ruud Hendriks wil via rechter van 2HMedia af
Lees ook:2H versus Stutterheim: 1-0
Lees ook:RTL neemt SLAM!FM over

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “SLAM!FM: een jong ’538′ onder De Zwart en Harding?

  1. Mark

    En iedereen destijds maar roepen dat EdZ zijn carrière voorbij was, laat me niet lachen, de man komt keihard terug, MARK my words..

      /   Reply  / 
  2. insider

    Als antwoord op je vraag: ja, dat is ook wat ik heb vernomen uit een bron dicht bij het vuur.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>