“SLAM!TV is geen reactie op lancering TMF Radio”

SLAM!TV heet de tv-zender die SLAM!FM morgen lanceert op internet. "We willen een sterk merk voor jongeren opbouwen", zo vertelt directeur Jacqueline Bierhorst tegen Radioactive Blog. Daarbij is bewust gekozen voor een combinatie van radio, internet, evenementen, consumentenproducten en televisie. Ondanks de grote competitie op de jongerenmarkt kan de zender zich volgens haar onderscheiden van concurrenten.

Hoe opboksen tegen merken als TMF, MTV of het nieuwe 101 TV van BNN? Bierhorst: "Wij geloven dat het platform dat wij hiermee creëren meer dan een alternatief is voor bijvoorbeeld MTV Networks. SLAM!TV maakt als enige tv-station in Nederland televisie voor en vooral door jongeren. Verder is de hoge kwaliteit waarin SLAM!TV uitzendt op dit moment uniek voor Nederland." De streamkwaliteit zou voldoende zijn om het internetsignaal via een koppeling te bekijken op een gewone televisie in plaats van op een computerscherm.

Reactie

Concurrent MTV Networks, eigenaar van TMF en MTV, lanceerde eind december TMF Radio, SLAM!FM vult haar radiozender nu aan met televisie. Is het een reactie op de crossmediale verbreding van MTV Networks? "Nee", zegt Bierhorst. "Wij waren hier al langere tijd mee bezig. Het kost tijd om een televisiestation op te starten." SLAM!FM-dj Maurice Verschuuren wordt voice-over van de zender. Bierhorst sluit desgevraagd niet uit dat een aantal van haar radio-dj's in de toekomst ook op televisie komt.

SLAM!TV, dat ook reclame gaat uitzenden, wil een interactief kanaal zijn. Jongeren kunnen via sms mede bepalen welke clips gedraaid worden en vanaf eind februari ook zelfgemaakte filmpjes uploaden en beoordelen. Die met de meeste stemmen worden uitgezonden en kunnen ook on demand worden bekeken. Op hoeveel kijkers rekent SLAM!TV in dit eerste jaar? "Dat is moeilijk om te zeggen. We zullen moeten afwachten, maar we hebben er wel een goed gevoel over."

Zie ook:
Ruud Hendriks wil via rechter van 2HMedia af
Dus toch… RTL FM heet vanaf 27 december TMF Radio

Lees ook:Twee minuten per uur praten
Lees ook:Jan Willem Br├╝ggenwirth neem SLAM!FM-taken Jacqueline Bierhorst over
Lees ook:Dus toch… RTL FM heet vanaf 27 december TMF Radio
Lees ook:SLAM!FM-directeur kijkt uit naar nieuw uitdagend radiojaar
Lees ook:SLAM! wil een kweekvijver voor talent zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>