[Audio] TMF Radio begint zelf niet spectaculair

TMF Radio is zojuist begonnen met uitzenden. In tegenstelling tot de overgang van HitRadio in Radio 538 in 1992 met een openingstoespraak en een boel tam-tam, is het non-stop kanaal dat vanaf nu RTL FM vervangt heel rustig gelanceerd. De website van het online- en kabelradiostation ging vlak na 12.00 uur online en is geïntegreerd in het portaal van TMF. Bezoekers kunnen via een multimedia- speler luisteren naar TMF Radio of video's bekijken.

Overigens kan ook via stream van RTL FM nog geluisterd worden naar de nieuwe hitradiozender voor jongeren van 15-25 jaar. Reden hiervoor is waarschijnlijk dat de 'RTL FM presents'-constructie naar de overheid toe aantoonbaar gehandhaafd blijft. Het jinglepakket van de nieuwe radiozender klinkt overigens best goed, vind ik. Wat is jouw mening over het nieuwste radiostation van Nederland?

Beluister de openingsjingle en eerste plaat op TMF Radio
Bron: TMF Radio, 27 december 2006, 12.00 uur

Zie ook:
Sky Radio Group maakt tarieven TMF Radio bekend
Krijgt TMF Radio straks tóch gepresenteerde shows?
Dus toch… RTL FM heet vanaf 27 december TMF Radio
Radiostilte bij Sky Radio over toekomst RTL FM?
________________________________________________________________

Lees ook:Nieuwe audio-verpakking voor Radio 10 Gold
Lees ook:3FM-jingleleverancier start tv-vormgevingsbedrijf
Lees ook:Sky-publiek stuurt muziekgarantie ook met vakantie
Lees ook:DeepFM stoft donkere imago af
Lees ook:Michael Blijleven naar de avond op Radio Decibel

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “[Audio] TMF Radio begint zelf niet spectaculair

 1. Sander

  Deze informatie is niet geheel correct. Via de tv-zender TMF was namelijk een live-uitzending te zien vanuit Stampersgat. Tussen 11:30 en 12:20 waren Valerio en Miljuschka te zien samen met Ali B en Yes R. Door het afsteken van vuurwerk luidde zij de nieuwe generatie van TMF in.

    /   Reply  / 
 2. Erwin

  Tja, het is weer de zoveelste hitradio he dus wat kan ik er over zeggen. Ik hou er niet van en laat me niet pijnige door hits…;-).

  Processing klinkt als een Omnia 6 FM in CHR stand voor wat ik er van gehoord heb.

    /   Reply  / 
 3. Thomas

  @Sander, ik had even geen tv in de buurt :-) . In dat geval hebben ze er dus wel een feestje omheen gebouwd. Ik heb dan ook alleen naar de radio geluisterd, via de webstream, om 12.00 uur. De kop van het artikel is aangepast om duidelijk te maken dat het mij om de opening op de radio ging. Dank voor je aanvulling!

    /   Reply  / 
 4. Carolijn

  Lekkere muziek, hoor! En niet zoveel gepraat als bij de rest. Ik heb m’n zender gevonden!!

    /   Reply  / 
 5. Wessel

  Ik ben er ook wel positief over tot zover… Ze draaien naar mijn idee minder uitgekauwde muziek dan bijvoorbeeld 538 en Caz!, en de gezongen jingles (”TMF Radio!”, zie openingsjingle hierboven) klinken erg goed.

    /   Reply  / 
 6. Sander

  Het pakket is ontwikkeld door ReelWorld Europe en is gebasseerd op Z100 (wat overigens duidelijk te horen is).

    /   Reply  / 
 7. David de Jong

  Thomas ter jouw info: TMF wordt ook op internet gestreamed, dus televisie heb je niet per se nodig :-)

  Thomas:
  Het Commissariaat voor de Media meldde mij vorige week dat RTL Nederland een naamswijziging heeft gemeld bij het Commissariaat. RTL FM BV blijft licentiehouder, maar het radioprogramma heeft dus voortaan de naam ‘TMF Radio’ en niet langer ‘RTL FM’. MTV en Sky Radio Groep zijn de uitvoerders/leveranciers van een programma voor RTL FM BV op dit moment. Bedrijfsmatig bestaat er trouwens bij de KvK niet zoiets als TMF Radio BV of vof…en RTL FM BV is 100 % van RTL.

  Dus sja of ze het nog vanwege een ‘constructie’ streamen? Het zou nog kunnen om dan aan te tonen dat het nog op RTL Nederland-servers draait en wordt uitgezonden…maar het is wel vertraagd te horen, dus of het werkelijk zo werkt? Misschien is het gewoon straks weg van de site van RTL Nederland, als de kerst/oud & nieuw periode voorbij is?!

    /   Reply  / 
 8. Erwin

  Ik vind alleen de manier waarop ‘altijd hits’ is ingesproken niet bepaald met de juiste klĂ©mtoon gedaan en dan doel ik het woord ‘Altijd’. Let maar eens op, dat klinkt niet.

    /   Reply  / 
 9. Marc

  Eens met Erwin voor verandering. Het zou ALtijd Hits moeten zijn inderdaad. En natuurlijk niet alTIJD Hits zoals het nu klinkt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>