Sky Radio Group maakt tarieven TMF Radio bekend

De salesafdeling van Sky Radio Group heeft alvast de tarieven van het morgenmiddag startende TMF Radio voor het eerste kwartaal van komend jaar bekendgemaakt. "Het is met TMF Radio mogelijk jong Nederland te bereiken tegen aantrekkelijke kosten", staat te lezen in de brochure waarmee het station zich aan adverteerders presenteert. Zo is er een aanbod van 90 spots van 20 seconden voor      € 2.500. Ook de doelgroep is nader omschreven.

Zoals bekend richt TMF Radio zich op jongeren van 15-25 jaar. Toevallig ook de kerndoelgroep van concurrent SLAM!FM, die mét etherfrequenties nu 1,4 procent marktaandeel heeft bij 10-plus – maar wél 6,8 in de groep 10-19 jaar, na Radio 538, Q-music en opvallend genoeg Sky Radio 101 FM. TMF Radio wil jongeren aan zich binden met een breed muziekaanbod: van Justin Timberlake tot Keane en van de Pussycat Dolls tot Tiësto. Het wordt dus geen specifiek R&B-station.


Een afbeelding uit de brochure voor mediabureaus en adverteerders (Logo: TMF Radio)

TMF Radio lokt in zijn presentatie vast toekomstige adverteerders door een omschrijving van de doelgroep: "Ze geven veel geld uit aan hun lifestyle: bellen, sms'en, merkkleding, uitgaan (naar de bios of uit eten) en stappen (naar een party of club). Ze zoeken grenzen op en zijn volledig op de hoogte van nieuwe media." Het lijkt erop dat internet voor TMF Radio even belangrijk wordt als kabeldistributie.

Kabel

De vraag is namelijk of programmaraden van kabelbedrijven dit format als meerwaarde zien. We hebben namelijk al 538, Q-music, SLAM!FM en Caz! als hitzenders die jongeren aanspreken. Zoals ik het inschat, is de kans groot dat TMF Radio in de loop van 2007 weinig kabeldekking overhoudt. Desondanks: leuk dat weer eens een nieuw radiostation van start gaat. Ik ben benieuwd hoe het klinkt!

Bron: Radionieuws.nl (Sky Radio Group)

Zie ook:
Krijgt TMF Radio straks tóch gepresenteerde shows?
Dus toch… RTL FM heet vanaf 27 december TMF Radio
Radiostilte bij Sky Radio over toekomst RTL FM?
________________________________________________________________

Lees ook:Sky Radio selectief in communiceren luistercijfers
Lees ook:Dus toch… RTL FM heet vanaf 27 december TMF Radio
Lees ook:Sky Radio Group maakt commercials interactief
Lees ook:SLAM!FM groeit onder tieners, maar daalt in 20-34
Lees ook:Zes van tien jongeren luistert nog naar gewone radio

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Sky Radio Group maakt tarieven TMF Radio bekend

 1. Erwin

  Omnia 6 FM denk ik, Sky Radio kennende;-)?

    /   Reply  / 
 2. Thomas

  Kans is groot, ja :-) .

    /   Reply  / 
 3. lokalo

  Het lijken wel tarieven van de lokale omroep waar ik draai :-(
  :-) )

    /   Reply  / 
 4. FL

  Wat ik gehoord heb wordt het een prestigeproject van Sky om te laten zien dat ze beter kunnen dan Harding en Hendriks, maar ja met alleen kabel moet ik het nog zien allemaal!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>