Krijgt TMF Radio straks tóch gepresenteerde shows?

Die vraag is gerechtvaardigd bij een blik op de foto's die technicus Ben van Berk op 22 december op zijn weblog heeft gezet. We zien een self-support studio, die uitkijkt op de woonwijk in Naarden-Vesting waar de twee gebouwen van Sky Radio Group staan. De studio van TMF Radio is voorzien van microfoons voor een dj en sidekicks. Ook apparatuur als de Vox Pro doet vermoeden dat men (op termijn) méér wil dan alleen non-stop radio maken.

Het lijkt mij niet onlogisch dat VJ's van TMF en MTV ook radio zullen gaan maken, al dan niet ondersteund door een technicus, of dat programma's via voicetracks worden gepresenteerd. Mogelijk dat daarnaast een aantal shifts live zijn. Maar op dit moment is het nog speculeren. Intussen is wél bekend dat TMF Radio op de startdatum (27 december) om 12.00 uur zal beginnen.

Bitches

Vanaf dat moment is RTL FM verleden tijd en zal de naam hooguit nog één keer per uur te horen zijn. Sky Radio meldde onlangs aan Radioactive dat de huidige situatie – waarbij RTL de eigenaar blijft van de kabelfrequenties – blijft bestaan. Naast de slogan Altijd Hits lijkt Hits Till It Hurts één van de liners te worden. Op de website van TMF Radio is ook al één van de jingles te horen. Die positionering geeft mij het gevoel dat TMF Radio een R&B-driven station voor tieners wordt.

Niet janken, gewoon luisteren, bitches (5 sec.)
Bron: TMF Radio, 24 december 2006


De studio van TMF Radio (Foto: Ben van Berk)

Zie ook:
Dus toch… RTL FM heet vanaf 27 december TMF Radio
Radiostilte bij Sky Radio over toekomst RTL FM?
RTL FM wordt jongerenzender van Sky Radio en MTV
Commissariaat: opheldering over RTL FM / Sky Radio
________________________________________________________________

Lees ook:Sky Radio Group: “TMF Radio blijft non-stop”
Lees ook:Pinkpop 2008: foto’s studio 3FM
Lees ook:Nieuwe nachtprogrammering voor Radio 538
Lees ook:Radio 3FM vernieuwend of zoekend?
Lees ook:Radio Veronica: Westbroek vervangt Jensen en stemmen op de Top 1000 Allertijden

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Krijgt TMF Radio straks tóch gepresenteerde shows?

 1. jan

  Het wordt puur een internet station, wellicht een klein plekje op de digitale kabel, op de analoge kabel bloed het al heel snel dood. Kortom, het wordt niets byzonders. En ja, het wordt niet alleen non-stop, heb je heel goed.

    /   Reply  / 
 2. Kokstra

  Sky Radio heeft toch ook microfoons?

    /   Reply  / 
 3. Ivo

  Is dit niet gewoon de noodstudio van Radio Veronica?

    /   Reply  / 
 4. Thomas

  @Kokstra, dat klopt. Maar naast een dj-mic staan er ook mics voor sidekicks (zie grotere uitsnede op Ben van Berk z’n weblog). Mogelijk voor (toekomstige) gepresenteerde programma’s. Waarom anders ook een Vox Pro aanschaffen? (kastje aan de rechterkant, onder de rechter monitor). Of Sky had nog een compleet ingerichte self-support studio over uit Denemarken ofzo ;-) .

    /   Reply  / 
 5. Thomas

  @Ivo, weet ik niet, zou best kunnen. Het verbaasde mij in elk geval dat er kennelijk een complete radiostudio is opgebouwd voor een non-stop kanaal. Bij Sky Radio schuiven ze dag en nacht nieuws, weer en verkeer, maar bij een non-stop station heb je in principe alleen Dalet nodig. Als het de noodstudio van Radio Veronica is, hebben ze die wel aangekleed in TMF Radio stijl (zelfs het logo op de ruit). Hij zal op z’n minst dienst doen als voicetrack- of productiestudio.

    /   Reply  / 
 6. The The

  Was dat niet een tijdje de slogan van Yorin FM – Hits till it hurts? Volgens mij ten tijde van Fred en Olav in de ochtend en Gijs en Wout in de middag. TV spotjes zat die slogan ook in.

    /   Reply  / 
 7. Wessel

  Zoals je ziet heeft Yorin FM die slogan inderdaad ooit gebruikt en TMF Party gebruikt ‘m volgens mij nog.

  -
  @Wessel, ik heb de link die je doorgaf even uit je reactie gehaald en onder je naam (hierboven) klikbaar gemaakt. Lange URL’s zien er op de site namelijk niet mooi uit.

  Dank voor je reactie!

  Radioactive Blog,
  Thomas Giger
  -

    /   Reply  / 
 8. Jasper

  Volgens mij is die station niet een aanval op slam, maar op radio digitaal van ome Sjon…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>