Dus toch… RTL FM heet vanaf 27 december TMF Radio

Altijd Hits wordt de slogan van TMF Radio, een samenwerking tussen RTL Nederland, Sky Radio Group en MTV Networks Benelux. RTL FM wordt vanaf 27 december vervangen door dit non-stop hitstation. Daarmee krijgt TMF ook een radiostation naast de analoge televisiezender, twee digitale tv-kanalen en website. Eerder deze week konden de partijen het uitgelekte nieuws nog niet bevestigen en Sky Radio ontkende het zelfs voor een deel.

Volgens de initiatiefnemers blijkt uit onderzoek dat de doelgroep behoefte heeft aan een echte jongerenzender. Voor Sky Radio Group een aanleiding om samen met RTL FM en MTV Networks een nieuwe radiozender voor jongeren te starten. Daarmee participeert SkyRadio weer in een soortgelijke zender als HitRadio (voorloper van Radio 538). De vraag is, of zo'n concept kans van slagen heeft.

Ether

Concurrenten als Caz! en Slam!FM zitten niet alleen op de kabel, zoals TMF Radio, maar ook in de ether. Radio 538 uiteraard ook, hoewel die zender ook veel oudere luisteraars (dertigers en veertigers) heeft. Het lijkt alsof vooral Slam!FM wordt aangevallen, omdat zij het goed doen bij tieners.

Aan de andere kant liggen er ook kansen. Het persbericht meldt terecht dat TMF "een sterk merk" is. "Er zal de komende tijd fors worden geïnvesteerd om van TMF Radio een succes te maken", dus 2HMedia kan tegengas verwachten. Saillant detail is dat Lex Harding (één van de H's) ooit TMF heeft opgericht.

Bron: Broadcast Magazine

Zie ook:
Dossier RTL FM
________________________________________________________________

Lees ook:“SLAM!TV is geen reactie op lancering TMF Radio”
Lees ook:Duizendklappers Staphorst boost voor TMF Radio?
Lees ook:SP strijdt met actiecomité voor kleinkunstprogramma’s
Lees ook:Wordt RTL FM straks HitRadio onder de vlag van Sky?
Lees ook:Wat vind jij van Q-music?

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Dus toch… RTL FM heet vanaf 27 december TMF Radio

 1. ruud

  Mooie taak voor kabelboeren en progr raden om aan dit soort opgedrongen format wijzigingen van “gecluasuleerd”\ naar “zoveelste hitzender” een einde te maken door TMF-radio massaal eraf te gooien.

    /   Reply  / 
 2. Erwin

  Gemiste kans, zo vraag je erom om van de kabel afgeknald te worden. En terrecht. Verzin eens een origineel format, het Jack FM format ofzo, maar dit niet!

    /   Reply  / 
 3. Kees

  Nee, hier zitten we echt allemaal op te wachten. Hitradio! Wat origineel. Tieners gaan massaal in de woonkamer zitten met een kopje thee en via de kabel naar TMF Radio luisteren. Of hitradio via je computer. Wauw! Kan dat?

    /   Reply  / 
 4. FL

  En wat een afgrijselijk lelijk logo, zeg! Wie heeft dát zo bedacht?

    /   Reply  / 
 5. FL

  Volgens mij wil TMF trouwens alleen maar zo lang mogelijk reclame maken voor toekomstige digitale radiokanalen op hun website, want iedereen snapt toch wel dat die kabelzender door veel programmaraden eraf wordt gegooid?

    /   Reply  / 
 6. Erwin

  Ze hebben alleen niet nagedacht met het maken van dat logo, twee oordopjes. Wie gaat er in godsnaam naar kabelradio luisteren via de koptelefoon!

    /   Reply  / 
 7. Jasper

  Ach, Sky zal erachter komen dat alleen een ‘sterk merk’ hebben niet genoeg is om een suc6volle radiozender mee te starten. Dat trukje hebben ze met Veronica min of meer voor mekaar gekregen, maar dat lukt niet met een DJ Free zender.

  Het lijkt me trouwens dat het CvdM hier eens stvige naar gaat kijken. Zolang de op de kabel zitten is er namelijk geen probleem, maar in de ether mag deze U-bocht zender natuurlijk niet.

    /   Reply  / 
 8. Jan-Hein

  Een echte (s)hitzender…to be discontinued. Hoe doe je verslaggeving zonder opvallend negatief te zijn, dat valt voor niemand mee in dit geval :)

    /   Reply  / 
 9. fly

  RTL FM is toch 100%NL geworden??

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>