Radiostilte bij Sky Radio over toekomst RTL FM?

Sky Radio Group heeft dinsdag een impliciete bevestiging van betrokkenheid bij een nieuw radio- station op de kabelfrequenties van het huidige RTL FM ingetrokken. Eerder gaf een woordvoerder van Sky Radio aan ons aan dat bij meerdere websites uitgelekte berichten hierover "niet helemaal juist" zijn en verklaarde dat die middag een persbericht "met de juiste informatie én met logo's" zou uitgaan. Dat persbericht is er echter niet gekomen.

De woordvoerder zei ook dat de huidige constructie – met RTL Nederland als officiële eigenaar van de kabelcontracten en Sky Radio Group als producent van de programma's – zou worden voortgezet. Omdat RTL nog geen commentaar kon geven en Sky Radio uiteindelijk niet met een persbericht kwam, kan het zijn dat ons voorgaande bericht niet helemaal helder was geformuleerd. Sky Radio heeft niet bevestigd dat het gaat samenwerken met MTV Networks, maar duidelijk is wél dat een nieuw radiostation in de plaats komt van de huidige kerstmuziek-invulling.

Redactioneel commentaar

Hoe dan ook is het een bijzondere gang van zaken rond RTL FM en de "facilitaire hulp" die Sky Radio eraan verleent. Niet voor niets wil nu ook het Commissariaat voor de Media opheldering over de constructie. Intussen verdwijnt RTL FM ook van steeds meer kabelnetten. Dat de betrokkenen weinig kwijt willen over de plannen met de zender, werkt daarbij in hun nadeel. Veel programmaraden vinden dat het station in de huidige vorm niets toevoegt aan het aanbod en brengen een negatief advies uit aan de kabelbedrijven.

Zie ook:
Dossier RTL FM
'RTL FM is nog niet verkocht' ( Radio.nl )
RTL FM wordt TMF Radio ( Radiofreak.nl )
TMF Radio neemt plek RTL FM in? ( Dutchmedia )
________________________________________________________________

Lees ook:Radiostilte bij Sky Radio over toekomst RTL FM
Lees ook:Sky Radio ontkent overname van RTL FM
Lees ook:Commissariaat: opheldering over RTL FM / Sky Radio
Lees ook:Cerfontaine: “Sky Radio wil RTL FM graag hebben”
Lees ook:Formatverandering TMF Radio toch niet uitgesloten

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Radiostilte bij Sky Radio over toekomst RTL FM?

 1. Anouk

  Maar meneer Dan Ligtvoet, als baas van MTV/TMF heeft u gisteren toch gewoon gezegd, dat RTL FM verder gaat als “TMF Radio”, en dat u begin 2008 “break even” denkt te draaien?

  - “I did not have sex with that woman!”

  Heuh? Maar Sky Radio bracht gisteren toch ook naar buiten dat Sky Radio de nieuwe eigenaar is van RTL FM, en/of in ieder geval weer de bekende “facilitaire ondersteuning” gaat leveren zodat RTL FM vanaf derde kerstdag kan starten als TMF Radio?

  - “I repeat, I did not have sex with that woman!”

  Mmm. Hallo Sky Radio voorlichtster, gisteren meldde jullie eigen website een uurtje, dat Sky Radio en TMF de handen ineen hadden geslagen, en dat RTL FM vanaf volgende week voortgezet zou worden als TMF Radio? Ik heb jullie eigen publicatie zelf gelezen. Maar jullie persbericht is sinds gisermiddag ook ineens onvindbaar.

  - “I did not have sex with that woman!”

  Heh? Dat vroeg ik niet. Ik vroeg me af, hoe het nou zit met jullie eigen berichtgeving?

  - “I repeat, I did not have sex with that woman!”

  Nou zeg. Hallo Broadcast Magazine, jullie website bracht gistermiddag ook het persbericht van Sky met het verhaal dat RTL FM is overgenomen, en dat Sky en TMF samen doorgaan onder de naam TMF Radio?

  - “I did not have sex with that woman!”

  (Ook al niet?) Het bericht stond eventjes op jullie site, net als op de site van Sky, maar plotseling waren de berichten van de sites verwijderd. Hebben jullie je bericht verwijderd op verzoek van Sky Radio?

  - “I repeat, I did not have…..”

    /   Reply  / 
 2. Jansen

  …kan het zijn dat ONS voorgaande bericht niet helemaal…

  Ons? Je bent in je eentje man! Maak jezelf nu eens niet belangrijker dan je bent. Geen redactie, gewoon een hobbyblog.

    /   Reply  / 
 3. Thomas

  @Jansen, het is inderdaad een blog dat ik schrijf voor mijn plezier, puur omdat ik het leuk vind over radio te schrijven. Bij nieuwsberichten is de vorm ‘Radioactive Blog’ of ‘wij/ons’ misschien gepaster, omdat de ‘ik’-vorm dan te persoonlijk is. Ik ben nog zoekende naar de ideale vorm, die nu in ligt tussen een nieuwsblog en een meer opiniërend of persoonlijk geschreven log. Met ‘belangrijk willen zijn’ heeft het niets te maken :-) .

    /   Reply  / 
 4. Jansen

  Je suggereert anders wel dat er een redacie is, wat dus niet zo is. Je schrijft hier over je eigen mening. Dat is een andere interpretatie van de feiten natuurlijk.

    /   Reply  / 
 5. Thomas

  @Jansen, daar heb je op zich gelijk in. Ik probeer die mening wel altijd zo duidelijk mogelijk te scheiden van feiten, door die mening onder het kopje ‘Commentaar’ te zetten bijvoorbeeld. Ik ga nadenken over een manier om dat verschil duidelijker aan te geven, bijvoorbeeld met categorieën.

    /   Reply  / 
 6. Kees

  @ Thomas: je bent wel belangrijk, anders kwamen niet zoveel bezoekers waaronder ik elke dag ff buurten op je blog voor het laatste radionieuws. ;-)

    /   Reply  / 
 7. Peter

  Thomas je blog is prima!

    /   Reply  / 
 8. Danny Moerkerke

  Precies, prima blog Thomas! En maak je vooral niet druk om kansloze reacties die niks aan de discussie toevoegen…

    /   Reply  / 
 9. Thomas

  @Kees, Peter & Danny, dank voor de positieve reacties. Leuk om te horen, dat geeft de burger moed :-) . Misschien tijd voor een onderzoek onder mijn trouwe lezers ;-) .

  Wat willen jullie graag lezen? Een puur feitelijke site met ANP-achtige berichten als Radio.nl en Radiofreak.nl, of berichten met zowel feiten als een stukje duiding en commentaar vanuit een persoonlijke invalshoek?

  Zelf vind ik het leuk om achtergronden te zoeken, eigen interviews te maken (kost helaas veel tijd en die heb ik niet altijd) en liefst af en toe met eigen nieuws of een scoop te komen ;-) . En soms mijn mening te geven, zonder dat ik die wil opdringen.

  Ik ben nog zoekende naar een tone of voice, maar ook de inhoudelijke koers: alleen feiten en achtergronden, of ook een stukje persoonlijke duiding en onderbouwde mening? Hoor graag wat jullie het meest aanspreekt.

    /   Reply  / 
 10. Erwin

  Vooral doorgaan op de ingeslagen weg lijkt me.

    /   Reply  / 
 11. ruud

  Hoe zit t met je bereikbaarheid Thomas, zie geen link met je e-mail adres. Of mis ik iets.

  Een tip:
  In de media verchijnen berichten over een wens van PCM/ter Stegge om FD over te nemen met BNR-Nieuwsradio.
  PCM is al eigenaar van Arrow Radio.

  Maar niemand vermeldt daarbij dat de combinatie Arrow Jazz en BNR niet kan omdat 1 partij geen 2 geclausuleerde frequentie-kavels mag bezitten…….

    /   Reply  / 
 12. David de Jong

  Anouk jouw weergave lijkt verdomd veel op gesprekken die ook ik heb gehad met de persvoorlichter van Sky Radio Groep… :-)

    /   Reply  / 
 13. David de Jong

  De woordvoerder zei ook dat de huidige constructie – met RTL Nederland als officiële eigenaar van de kabelcontracten en Sky Radio Group als producent van de programma’s – zou worden voortgezet.

  Hoe lang voortgezet? Tot 27-12-2006? Tot 31-12-2006? Tot 1-1-2007? Tot 2-1-2007? Tot 1-2-2007???

  PS woordje ‘zou’ is blijkbaar niet met zekerheid want anders had hier ZAL gestaan.

    /   Reply  / 
 14. Jasper

  wat betreft het gebruik van de ik/wij/ons…: je kunt persoonlijke voornaamwoorden vermijden door gewoon ‘de redactie’ of ‘deze site’ te schrijven.

  Wat betreft het verschil tussen ‘duiden’ en een mening moet je uitkijken. Mensen zien dat verschil niet goed.

  Je hoeft dat overigens niet allemaal zo scherp te scheiden. Dit is JOUW site, en alles wat erop staat komt dus van jou. Daar kan geen misverstand over bestaan.

  Het concept ‘duiden’ bestaat er over het algemeen uit om gewoon een paar relevante feiten overzichtelijk te presenteren, en dat kan prima in een bericht. Wat mij betreft is er niks ‘mening’ aan de opmerking dat de hele zaak RTL-Sky steeds gekker wordt. RTL en Sky zullen dat niet snel toegeven, maar het is natuurlijk wel zo. Als onafhankelijke observator kun je dat gewoon vaststellen.

    /   Reply  / 
 15. Kees

  @ Ruud reactie nr.11: Kijk eens links op deze pagina de rubriek “blog.nl” en klik onderaan de rubriek op “Mail de redactie” en hop! Contact! :-)

    /   Reply  / 
 16. Thomas

  Inderdaad, Kees, ik wilde het al zeggen, maar je was me voor ;-) . Maar het mag best op een zichtbaardere plaats komen. Staat genoteerd op mijn To Do lijstje, met dank aan Ruud.

    /   Reply  / 
 17. Thomas

  @allemaal, bedankt voor jullie input! Er zitten goede suggesties tussen, die ik graag meeneem.

    /   Reply  / 
 18. Gerard

  Raar hoor, van Sky… eerst het nieuws op de EIGEN PROPAGANDASITE zetten, dan weer eraf halen, het nieuws ontkennen, andere media min of meer tot zelfcensuur dwingen (ook Radioactive?).. en dan blijkt het een dag later dus toch waar! Die persdienst van Sky lijkt meer op een Ministerie van Desinformatie :-(

    /   Reply  / 
 19. Jan-Hein

  Ik lees hier ook graag, alleen jammer Thomas, dat je zo negatief doet over, sterker nog, Radio.nl gelijkschakeld aan Radiofreak :( -

  Wij zijn GEEN persberichten site! Wel nieuwsberichten van Novum ja maar er worden HEEL VEEL artikelen geplaatst gebaseerd op research en kennis van de redactieleden!

  ANP-achtige berichten …ik dacht het toch niet zeg. En een persoonlijke invalshoek maakt dat het dus gewoon een weblogje is en nooit nieuwsberichtgeving. En zet asjeblieft niet Radio.nl/Radiofreak neer…daarvoor doen wij er teveel aan.

    /   Reply  / 
 20. Thomas

  @Jan-Hein, voor de duidelijkheid, ben jij van Radio.nl of van Radiofreak? (Neem aan van die eerste)

  Je hebt mijn reactie (zie 9) waarschijnlijk verkeerd uitgelegd. Ik bedoelde het juist helemaal niet negatief :-) .

  Met ‘een puur feitelijke site met ANP-achtige berichten’ bedoel ik: een website die vooral nieuws brengt, zonder opinie – de columns van Radio.nl of het forum van Radiofreak.nl even niet meegerekend.

  Beide sites doen veel dingen goed. Bij Radio.nl waardeer ik de eigen rubrieken (In gesprek met, Op bezoek bij, enzovoort). Wel vind ik dat ze veel persberichten 1 op 1 overnemen, wat ik zelf nooit doe. Tegelijk zijn ze daarbij wel weer vrij compleet. Radiofreak.nl belt dingen regelmatig zelf na, zoals ik ook doe als er tijd voor is. Zo heeft iedere site zijn kwaliteiten.

    /   Reply  / 
 21. Jan-Hein

  ok Thomas, dank voor die uitleg. En ga zo door met je log…doen wij dat met radio.nl

  Dat radio.nl alles wil melden heeft soms als nadeel tijd tekort en soms idd zie je berichten dubbel, eerst van Novum en dan een door ons opgesteld bericht of andersom

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>