RTL FM wordt jongerenzender van Sky Radio en MTV

Sky Radio en MTV Networks beginnen een nieuw radiostation op de kabelfrequenties van RTL FM, maar deze blijven eigendom van RTL Nederland. Dat laatste zegt een woordvoerder van Sky Radio. Het bedrijf verzorgt sinds 1 oktober al technisch en inhoudelijk de invulling van RTL FM, nu genaamd: RTL FM presents Sky Radio The Christmas Station. Na de kerstdagen gaat op die frequentie een nieuw station uitzenden, verbonden met het merk MTV.

Lees ook:Sky-publiek stuurt muziekgarantie ook met vakantie
Lees ook:The Christmas station vanaf 1 oktober weer online
Lees ook:Sky Radio is Sinterklaas en Kerstman al lang voor
Lees ook:Nick en Simon stemmen brengen eerste stem uit op Sky Radio Christmas Top 50
Lees ook:Radiostilte bij Sky Radio over toekomst RTL FM?

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “RTL FM wordt jongerenzender van Sky Radio en MTV

 1. Erwin

  TMF Radio zal het gaan heten. Hitradio op de kabel, wat een feest. Gaat men ook massaal naar luisteren, of er niets aan de hand is en of er nog geen 538/Caz/Slam!FM bestaat…toe maar :-( .

    /   Reply  / 
 2. ruud

  Voor het eerst ben ik met je eens Erwin.
  Op nog een “jongerenzender” zit niemand te wachten.

  De jongerebn niet, genoeg keus.
  De ouderen niet, hebben liever meer Oldies
  De adverteerders niet, hebben genoeg aan huidig aanbod 13-19 en 19-40.

    /   Reply  / 
 3. Kees

  Sky en RTL FM ontkennen in alle talen dat dit waar is! Zie artikel op radio.nl En als dit waar is zijn Sky en MTV helemaal de weg kwijt. Denken ze echt te kunnen scoren met een BrEEzâh zender op de kabel??? De meeste TMF pubers luisteren alleen maar naar Radio 538 (meestal omdat ze niet weten hoe je van zender wisselt).

    /   Reply  / 
 4. Johan v. B.

  ‘T is waar. D’r hebben alleen een paar mensen te vroeg gepraat. D’as altijd lastig. Iedereen wil graag scoren met een scoop, maar scoopers worden nog wel eens terug gefloten. Zo ook nu.
  Doet niets af aan het feit, dat derde kerstdag breezerpop van MTV/TMF brengt op het huidige Skyradio-Christmas.

    /   Reply  / 
 5. David de Jong

  Het blijft lachen zo!

  Dit stond eerder vandaag op de site van Broadcast Magazine maar verdween op een bepaald moment – al dan niet onder druk van Sky Radio Groep.

  RTL FM wordt jongerenzender van Sky Radio en MTV

  Sky Radio en MTV Networks beginnen een nieuw radiostation op de kabelfrequenties van RTL FM. Dat meldt een woordvoerder van Sky Radio Group.

  Op dit moment verzorgt Sky Radio technisch en inhoudelijk de invulling van RTL FM, onder de noemer ‘RTL FM presents: Sky Radio, The Christmas Station’. Die programmering met kerstmuziek is tijdelijk en wordt na de kerstdagen vervangen door een jongerenprogrammering.

  Volgens de woordvoerder van Sky Radio blijft RTL FM eigenaar van het kabelpakket en verleent het ook in de nieuwe situatie alleen facilitaire ondersteuning aan RTL Nederland. Later vandaag komt Sky Radio met meer informatie naar buiten. (Broadcast Magazine, 19-12)
  ==========
  En DIT stond op de site van Adformatie en op de site van Sky Radio Groep, radionieuws.nl maar verdween ook op mysterieuze wijze al dan niet onder druk van Sky Radio Groep…Het meest curieuze was de publicatie op de ‘eigen’ site van Sky Radio Groep!

  MTV en Sky Radio lanceren TMF Radio

  MTV Networks en Sky Radio lanceren op 27 december, de dag na Kerst, een nieuw radiostation: TMF Radio.

  TMF Radio wordt een 24 uurs-radiozender voor 16- tot 24-jarigen, die via de kabelfrequentie van het voormalige RTL FM uitzendt. Die frequentie is recent door Sky Radio gekocht. Een etherfrequentie heeft de zender niet.

  TMF Radio gaat non-stop hits programmeren. Pay off van het station wordt: ‘Altijd hits’. ‘Zeker in eerste instantie zullen er geen dj’s te horen zijn’, aldus MTV Networks-directeur Dan Ligtvoet.

  Naast de ontvangst via de kabel zal de zender ook te beluisteren zijn via alle online platforms van MTV en Telegraaf. De exploitatie van het kersverse radiostation gebeurt via een joint venture tussen Sky Radio en MTV. Daarbij brengt MTV het merk TMF in, en Sky de kabelfrequentie. Voor de zender wordt de (technische) infrastructuur van Sky Radio/Veronica gebruikt.

  Ook de reclameverkoop ligt in handen van dat radiobedrijf. In januari wordt de komst van de nieuwe zender, die volgens Ligtvoet al in 2008 breakeven of winst moet gaan draaien, met een campagne ondersteund.

  Bron: Adformatie

  Thomas: aardig dat je het wel op je eigen site plaatst!!!!

    /   Reply  / 
 6. michael

  wejo wat zuren jullie, ik zit hier juist op te wachten. Eindelijk een zender waar alleen top muziek gedraaid word zonder slap gelul er tussen door !!!!!!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>