Cerfontaine: “Sky Radio wil RTL FM graag hebben”

"RTL FM staat te koop en Sky Radio Group is één van de partijen die het graag zou willen hebben. Als dat lukt, dan gaan we daar zeker leuke plannen voor maken." Dat heeft Uunco Cerfontaine van Sky Radio en Radio Veronica gezegd tegen Radioactive Blog tijdens een informatiebijeenkomst voor leden van Nederlandse programmaraden in Amersfoort. Tot nu toe wilde het radiobedrijf officieel niets kwijt over interesse in een overname van RTL FM.

Het format is nu in feite nog een tweede Sky Radio met meer Nederlandse producties én commmercials voor Sky Radio.

"Ik weet niet of je dat zo kunt omschrijven. Het is gewoon RTL FM en op de kabel overal zo toegelaten." Eén van de aanwezige programmaraadsleden vond dat het format afwijkt van RTL FM zoals dat door RTL zelf werd gemaakt. Hij had de indruk dat het percentage Nederlandstalige muziek is gedaald.

Cerfontaine noemt dat perceptie. "Het is precies hetzelfde. We werken namelijk met dezelfde database. Ze hebben ons juist gevraagd om dat zoveel mogelijk hetzelfde te houden, in afwachting van de verkoop. Als je nu iets heel geks gaat doen, raak je misschien nog de kabelnetten kwijt, ook."


Maar langer wachten met een nieuw format kan dat óók veroorzaken. Verschillende kabelraden willen RTL FM eraf halen, waaronder Amsterdam, omdat het in de huidige vorm weinig toevoegt.

"Ja, maar je kan nog niets doen, zolang het niet van jou is", aldus Cerfontaine. Hij kon niet ingaan op onze vraag wat de inhoudelijke plannen zijn voor de zender en of een hitstation op de kabel – als non-stop concurrent van Radio 538 – een optie is. "Ze moeten het eerst verkopen, dan kunnen we concrete plannen maken."

Zie ook:
Dossier RTL FM
________________________________________________________________

Lees ook:[Audio] RTL FM presents: Sky Radio X-mas | Update
Lees ook:Begint Sky Radio vierde Nederlandse radiozender?
Lees ook:Het nieuwe geluid van Sky Radio
Lees ook:Jeroen Kijk in de Vegte samen met Mijke van Wijk op KX
Lees ook:Highlights week 45 | Van Talpa-kerst tot Q-toekomst

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Cerfontaine: “Sky Radio wil RTL FM graag hebben”

 1. FD

  Interesting news! Naja, nieuws is het niet helemaal voor de insiders. Maar iig is het officieel bevestigd nu. Het wordt misschien toch een non-stop-hitstation!

    /   Reply  / 
 2. David de Jong

  Wellicht werken ze nog met dezelfde database, maar die database daar is toch iets mee aan de hand of aan gewijzigd.

  Voorbeelden: de muziekgarantie is vervallen. Kortom de herhaalfactor is misschien wel groter geworden. Wordt de muziekdatabase nog wel bijgewerkt, of is het sinds 1 oktober de status quo?

  Ander punt:
  Het radiostation is in opzet sowieso voor de luisteraar gewijzigd. Luister er maar naar. Elk half uur verwijzigingen naar Sky Radio. Het RTL FM Radionieuws is het ANP RadioNieuws en niet langer het bulletin van RTL Nieuws. En verder zijn natuurlijk alle presentatoren WEG. Kortom je kan niet stellen dat het precies hetzelfde is.

  Met deze opmerkingen kan je de stelling best aan dat het format gewijzigd is op 1 oktober jl.

  De luisteraar heeft dat in ieder geval wel door en luistert in steeds mindere hoeveelheid naar dit station. Het landelijke maandcijfer is vermoedelijk 0,9 % voor oktober (in september was dit 1,1 %). Kortom in augustus (met presentatie) moet dit circa 1,7 % zijn geweest. En dat alleen op de kabel. Van 1,7 % in augustus naar 0,9 % in oktober is zowat een halvering van het luisterpubliek, dat overigens al flink minder was geworden. En in de periode augustus-oktober is de zender (nog) niet op plekken VAN de kabel gegaan en was sowieso kabel/internet/satelliet-only!

    /   Reply  / 
 3. Erik

  De geruchten gaan dat het HitRadio wordt, de naam die vóór de Radio 538-tijd is gevoerd en volgens mij nog steeds van Sky is. Eindelijk een non-stop concurrent voor 538, Slam! en Caz!, lijkt mij goede zaak. Kids luisteren op hun kamer vaak naar de kabel, lijkt me. Dus kan best gaan scoren als alternatief voor stations waar steeds meer gel*ld wordt..

    /   Reply  / 
 4. K

  En die Sky-dame maar ontkennen, eerst (in stuk op deze site). Nee, Sky levert alleen facilitaire hulp aan RTL FM. Tijd voor een paar kritische vervolgvragen aan de persvrouw?

    /   Reply  / 
 5. Erwin

  Inderdaad, het is nu wel duidelijk dat Sky er gewoon een kabel zender bij wil hebben. Maar ik weet niet of het format hitradio gaat werken op de kabel. Bij voorbaat al kansloos met 538, Slam!FM en Caz! met prachtige, overal te ontvangen, etherfrequenties.

    /   Reply  / 
 6. Eddo

  Volgens mij is Sky één van de weinige bedrijven die in staat is om een zender met Nederlandse muziek te exploiteren. Zo een station heeft een doelgroep die nog niet wordt bereikt met Sky, Veronica of Classic. Commercieel is het interessant om via meerdere stations een divers samengestelde doelgroep te bereiken. Binnnen Sky is voldoende kennis en kunde aanwezig om zo een station goed op te zetten.

  Het huidige RTL FM is een te slap aftreksel van wat het was. De muziekkeuze is weer op orde, na een korte periode met wel erg veel herhaling. De verschillende vormgevingen door elkaar zijn geen gehoor en maken een amateuristische indruk. Het wordt hoog tijd om dat te veranderen. Uiteraard moet RTL daar nu het initiatief nog voor nemen.

  Ik kan me voorstellen dat na overname aanvankelijk gekozen wordt voor een constructie zoals Q de eerste maanden ook had. Ik denk dan aan presentatie op werkdagen en non stop in de nacht en weekenden. Kosten blijven daarbij binnen de perken, terwijl wel weer aan groei gewerkt kan worden. Ik ben benieuwd hoe lang het allemaal gaat duren!!

    /   Reply  / 
 7. inside

  Dit jaar moet de deal al rond zijn. Maar je weet nooit, hoe het loopt, natuurlijk.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>