Niek van der Bruggen weer met volle kracht op 538

Hij had altijd al het radiovirus, maar de laatste maanden ook de ziekte van Pfeiffer. Dus was hij na zijn overstap van Q-music naar Radio 538 vrij snel weer van de zender om wekenlang uitgeschakeld te blijven. Sinds deze week is Niek van der Bruggen terug als één van de deejays van de 53N8 en heeft hij ook zijn productie- en muziek- planningswerk weer opgepakt. Radioactive Blog vuurde een aantal vragen op hem af.

Door Thomas Giger

Je was bij elkaar een maand of vier uit de running door de ziekte van Pfeiffer. Hoe uitte zich dat?

"Het verschilt qua heftigheid nogal per persoon. Ik was net begonnen bij Radio 538 toen ik geveld werd. Na drie weken ben ik nog even teruggeweest, maar toen stortte ik letterlijk in. Ik heb vooral veel thuis gezeten en veel rust genomen, want dat is de enige oplossing om over Pfeiffer heen te komen. Er zijn namelijk geen medicijnen voor."

Ben je weer helemaal hersteld, of moet je het nog rustig aan doen?

"Ja! Ik voel me weer goed, maar weet dat ik het toch nog een tijdje rustig aan moet doen. De 538 DJ's On Tour laat ik nog even rusten om me eerst goed te kunnen richten op radiomaken."

Waarom ben je destijds overgestapt van Q-music naar Radio 538?

"Omdat ik toe was aan een nieuwe omgeving en uitdaging. Bij Noordzee FM en het latere Q-music heb ik jaren met plezier gewerkt, maar Radio 538 was van vroeger uit al een droom om voor te werken. Goede bijkomstigheid is dat ik nu goede begeleiding krijg van Wim van Putten (adviseert radiostations en coacht presentatoren, TG). Vooral de manier waarop dat gaat is erg relaxed."

Hoe ervaar je de verschillen in radiocultuur en stationsfilosofie tussen Noordzee FM c.q. Q-music en Radio 538?

"Mijn ervaring is redelijk beperkt, omdat ik lang weg ben geweest, terwijl ik er nog maar net werkte. Ik merkte al snel dat het een goed geoliede machine is waar jaren werk achter zit."

Nachtradio heeft een andere sfeer dan de uren overdag. Wat vind je het leukste aspect van nachtradio?

"Interactie. Dat hoor je bijvoorbeeld bij de jongens van Midden in de Nacht Rick. Het leukste aan nachtradio is dat veel luisteraars alléén voor de radio zitten. In het weekend zit ik ook een gedeelte in de vroege ochtend. Eerst krijg je luisteraars aan de lijn die zijn wezen stappen, een paar uur later begint een nieuwe dag en gaan mensen lekker naar hun werk."

Doe je daarnaast ook andere dingen, zoals productie?

"Eerst deed ik productie bij Dennis Ruyer en Jeroen Nieuwenhuize, een super ervaring. Maar door het vertrek van een collega kreeg ik meer on-air uren. En nu doe ik ook een gedeelte muziekplanning. Erg leuk om te doen en het verbreedt automatisch je horizon."

Waar wil je uiteindelijk terecht komen op radiogebied?

"Ik zou heel graag een dagprogramma willen presenteren, maar ik heb geen haast. Ervaring en vlieguren maken de komende tijd is waar nu mijn prioriteiten liggen. Verder zou ik wel meer willen doen met de muziekplanning. Maar ik ben al lang blij dat ik weer programma’s kan maken!"

Link:
Biografie Niek van der Bruggen (Radio 538)

Lees ook:Al één jaar geen MiddenInDeNachtRick meer (filmpje)
Lees ook:Op bezoek bij… Kristel van Eijk: “Ochtendshow gaf een adrenaline boost” [Fotoverslag]
Lees ook:538 weer nummer 1 op 102
Lees ook:Op bezoek bij.. Jeroen Kijk in de Vegte: “Knutselen is voor mij radio maken”
Lees ook:Buiten is het 30 graden, binnen verkoeling met Airco Woensdag

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Niek van der Bruggen weer met volle kracht op 538

 1. Albert van der Bruggen

  Ik ben bezig met onze stamboom en wil graag weten of je tot onze tak behoort.
  Ik ben geboren in Sassenheim, maar mijn
  voorouders van der Bruggen komen uit Wassenaar. Ik woon zelf sinds 2 jaar met mijn vrouw in een klein plaastje Hoogstede
  in Duitsland.
  In afwachting van een bericht met vriendelijke groet,
  Albert van der Bruggen

    /   Reply  / 
 2. Frank de Bruin

  Hallo Niek,

  Ik weet het niet zeker maar ben je toevallig familie van Jos van der Bruggen. Ik kan me namelijk herinneren dat ik veel bij John & Marijke Gielens-van der Bruggen kwam ergens in ’83-’84. Marijke had een broer en die heette Jos en er was toen ook een babytje dat Niek heette. Het kan natuurlijk een andere Niek zijn. Verder succes met je carriere bij Radio 538.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>