“FunX is wél succesvol multicultureel programma”

FunX)Het Commissariaat voor de Media is kritisch over de manier waarop de Publieke Omroep zich richt op minderheden. De samenwerking met FunX, dat veel allochtone jongeren in de Randstad bereikt, is een positieve uitzondering. Dat staat in een advies over de meerjarenbegroting van de Publieke Omroep over de jaren 2007-2011 dat het Commissariaat naar minister Maria van der Hoeven (OCW) heeft gestuurd en ook op de website heeft geplaatst.

Het Commissariaat spreekt van "positieve resultaten" die de Publieke Omroep samen met FunX heeft bereikt. "De programmering op deze zender blijkt aan te slaan bij de jonge doelgroep waarop zij is gericht", zo staat in de brief aan de minister. Zij vervangt de afgetreden staatssecretaris Medy van der Laan.

Onduidelijk

De plannen waarmee de Publieke Omroep allochtonen wil bereiken, voldoen tot op heden echter niet, vindt het Commissariaat. "Er wordt door iedere omroep met eigen definities gewerkt en het is onduidelijk hoeveel geld voor deze categorie programma’s wordt uitgetrokken."

Bron: Commissariaat voor de Media

Lees ook:
FunX is welvarend radiostation
Stadsjongeren luisteren (nog) het liefst naar 538
________________________________________________________________

Lees ook:STER mag reclame verkopen voor regionaal FunX
Lees ook:NPO denkt met BNN en VPRO over toekomst FunX
Lees ook:FunX ziet doelgroep niet vertegenwoordigd in Continu Luisteronderzoek
Lees ook:Plasterk wil landelijke zender maken van FunX
Lees ook:FunX wil unieke marktpositie bewijzen met XsupportFunX

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on ““FunX is wél succesvol multicultureel programma”

 1. Werner

  Ik weet niet of FunX zo populair is in de Randstad, ik hoor ‘m nooit aanstaan, wel 538 vaak en Q Music soms.

    /   Reply  / 
 2. Jasper

  Ik vraag me altijd af hoe je de integratie helpt door een “aparte” multiculturele zender te hebben.

  Ik geloof best dat FunX goed bezig is, maar als de PO daar echt wat mee wil, dan moeten ze iets met die kennis op 3fm doen. Het blijft toch raar dat de (grote) jongerenzender van de PO gevuld wordt door louter witte mensen.

  Neeeeee, hoor ik Florent L al roepen, wij hebben echt wel gekleurde mensen hoor! Maar ja, die zitten dan weer heet stereotyp weggemoffeld in de danceprogramma’s op vrijdagavond en de nacht, dus dat stelt ook geen donder voor.

  Waarom heeft BNN bijvoorbeeld niet een paar goeie krachten van FunX tussen 16-19 gezet?

    /   Reply  / 
 3. Rob

  Misschien omdat allochtonen op de radio bij 3FM nog steeds not done is, ook omdat het de status van het medium bewust of onbewust omlaag haalt? Maar dat zul je nooit iemand hardop horen zeggen. Want dat is niet politiek correct.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>