100%NL had “geen contact” met RTL over kabelpakket

100%NL heeft "op geen enkel moment" met RTL gesproken over het kabelpakket van RTL FM. "Wij hebben helemaal niet geboden op het pakket van RTL FM. Er is hierover in het geheel geen contact geweest tussen RTL en 100%NL", zo verklaart Herbert Visser aan Radioactive Blog. Radiovisie meldde gisteren dat naast het duo Jan van Veen en Vranz van Maaren ook 100%NL interesse had in het kabelpakket, maar de vraagprijs niet wilde betalen.

Volgens Herbert Visser heeft 100%NL wel interesse in kabeldekking, maar neemt het station niet het initiatief. "Het staat kabelmaatschappijen vrij om 100%NL op de kabel door te geven. Enkele kabelraden hebben contact met ons opgenomen en ons uitgenodigd om een presentatie te houden. Daar gaan we dan nog wel op in. Maar we zijn niet actief bezig met het zelf verwerven van kabelfrequenties."

Kosten

De reden is dat de kosten niet opwegen tegen de baten. "Als je een concurrent van Sky Radio zou willen beginnen, zou je er best een paar ton voor kunnen betalen. Maar met een programmering zoals die van 100%NL, is dat flink lager en moet je je afvragen of je de kosten die je moet maken er nog wel uitkrijgt. Bij etherdekking, zeker in combinatie met het financiƫle bod van 100%NL, ligt dat heel anders."

Lees ook:
"Van Maaren en Van Veen wilden RTL FM overnemen"
"Oud-medewerkers van Sky wilden kabelfrequenties"
Sky Radio biedt "facilitaire hulp" aan RTL FM
Radiodirecteur Kioe Yap: RTL FM is niet verkocht
[ Audio ] RTL FM draait continu dezelfde playlist
Wordt RTL FM straks HitRadio onder de vlag van Sky?
[ Audio ] Sky-promo’s en nieuwslezers op RTL FM
Sky Radio ontkent overname van RTL FM
Radio past niet meer in "prioriteiten" van RTL
Begint Sky Radio vierde Nederlandse radiozender?
RTL onderhandelt over "continueren" format RTL FM
________________________________________________________________

Lees ook:“Van Maaren en Van Veen wilden RTL FM overnemen”
Lees ook:Radioactive in week 40 | 2006
Lees ook:Oud-medewerkers Sky Radio starten non-stopkanalen
Lees ook:Internetstation Candlelight Radio wil de ether in
Lees ook:Jan ‘Candlelight’ van Veen lanceert datingsite

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “100%NL had “geen contact” met RTL over kabelpakket

 1. Lennart

  Dus dat bericht op Radiovisie klopt wat dat betreft van geen kant, of Herbert V. heeft een lange neus. Ik snap ook niet waaarom 100% niet op de kabel wil, is toch alleen maar meegenomen voor je marktaandeel en is dat nou zo duur?

    /   Reply  / 
 2. Jasper

  In vergelijking met zin etherfrequentie wel. En dat ligt voor 100%NL anders dan bij veel andere stations.

  Daarnaast richt 100%NL zich vooral op jongeren, en die bereik net je zo goed via internet. Dus waarom geld uitgeven aan kabel?

  Tot slot denk ik dat meespeelt dat de meeste kabelbedrijven geld vragen om een zender door te geven. Denk dat 100%NL geen zin heeft om dat te betalen. Je ziet dat ook aan de reactie ‘het staat kabelmaatschappijen *vrij* om ons op de kabel doot te geven’. 100%NL houdt niemand tegen, maar gaat er ook geen moeite en geld in steken om het voor mekaar te krijgen.

  Heel slim. Die zender komt er wel…

    /   Reply  / 
 3. wilco

  ik ben woonachtig in apeldoorn.
  maar ben ervan overtuigd dat je met radio 100%NL VEEL JONGEREN KUNT BEREIKEN.
  en daarom moet 100%nl gewoon op de kabel.

  wilco van brink.
  radio 100%nl moet op de kabel want het is via de ether slecht te ontvangen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>