Wordt RTL FM straks HitRadio onder de vlag van Sky?

De kans is groot dat het oude hitradio-kabelstation van Sky Radio (HitRadio, dat later Radio 538 werd) nieuw leven wordt ingeblazen op kabelfrequenties die van RTL Nederland zijn gekocht. Dat blijkt mede uit berichtgeving van Dutchmedia. Het gerucht gaat dat het nieuwe kabelstation non-stop hitmuziek zal uitzenden. Sky Radio Group zou nog altijd eigenaar zijn van de naam HitRadio en van de geregistreerde domeinnaam Hitradio.nl. Een analyse.

Een hitradioformat lijkt een reëele optie, want het zou een goede aanvulling zijn op de stations die Sky Radio Group nu al heeft in Nederland. Sky Radio draait soft-pop voor vrouwen en boodschappers van 20-49 jaar, Radio Veronica heeft pop-rock uit de 80′s en 90′s en richt zich vooral op mannen van 35-49 jaar. Daarnaast is er Classic FM met populaire klassieke muziek voor hoogopgeleide en goed verdienende mensen van middelbare of hogere leeftijd.

Jongerenstation

Dan ontbreekt feitelijk alleen nog een jongerenstation. In de tussentijd zou Sky Radio Group het kabelkanaal kunnen gebruiken ter promotie van haar grootste zender. Mogelijk dat dáárom de muziek nog enigszins lijkt op het format dat RTL FM hanteerde. Liefhebbers van die muziek zoeken dan Sky Radio op, zou de achterliggende redenering kunnen zijn. De modernere en wat meer uptempo muziek die ‘RTL FM’ nu uitzendt, wijst wel op een komende formatverandering.

Lees ook:
[ Audio ] Sky-promo’s en nieuwslezers op RTL FM
Sky Radio ontkent overname van RTL FM
Radio past niet meer in "prioriteiten" van RTL
Begint Sky Radio vierde Nederlandse radiozender?
RTL onderhandelt over "continueren" format RTL FM
________________________________________________________________

Lees ook:TMF HitRadio verandert naam in HitRadio TMS
Lees ook:TMF HitRadio heet nu gewoon HitRadio
Lees ook:Radiodirecteur Kioe Yap: RTL FM is niet verkocht
Lees ook:Jeroen Post maakt comeback bij TMF HitRadio
Lees ook:TMF HitRadio verdubbelt marktaandeel middagprogramma

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Wordt RTL FM straks HitRadio onder de vlag van Sky?

 1. Erwin

  En als men er inderdaad hitradio van wil maken snap ik niet waarom. Het is zoiezo kabelradio dus wie zal daar naar gaan luisteren, geen sterfeling want de 538′en, Cazzen en Slam’s van deze wereld zitten lekker makkelijk in de ether. Dat men er een gouwe ouwe zender van wil maken kan ik me nog iets bij voorstellen. Maar hitradio, neuhhh, je maakt dan geen schijn van kans….

    /   Reply  / 
 2. Kees

  Net voor het nieuws van 13.00u. op RTL FM gehoord: reclameblok met alleen maar reclame voor Sky Radio. De berichten van de overname kloppen dus!

    /   Reply  / 
 3. Kees

  Kuch! Kuch! Kees is nog niet helemaal wakker na een avond en nacht stappen. ;-) Blijkt dat over die commercials al een apart item is op deze blog. Sorry!!!

    /   Reply  / 
 4. Thomas

  @Kees, goeiemorgen! No sweat ;-) .

    /   Reply  / 
 5. dicht bij het vuur

  Maandag komt er een verrassing..

    /   Reply  / 
 6. Erwin

  @Dicht bij het vuur: waar blijft die ‘verrassing’ dan…? Zo dicht bij het vuur zit je dus ook niet…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>