DAB-promotor luidt noodklok over digitale etherradio

Belangenorganisatie dB Europe wil dat de licenties voor commerciële DAB-radio worden verdeeld, las ik bij Emerce. Daar hebben ze een punt. Nederland loopt natuurlijk al járen achter met de ontwikkeling van digitale radio. Veel andere landen zijn al even bezig met de omschakeling die rond 2015 klaar moet zijn. Besluiten uitstellen is een kenmerk van het Nederlandse kabinetsbeleid ten aanzien van media, blijkt helaas ook nú weer…

Een commissie van OC&W en EZ zou volgende week praten over DAB, maar dat gebeurt nu pas na de verkiezingen, meldt het artikel. Het steekt dB Europe dat nu alleen de Publieke Omroep uitzendt via Digital Audio Broadcasting. Dat komt voor een belangrijk deel door een passieve overheid, maar ook wel een beetje door het geringe enthousiasme van (commerciële) radiostations.

Voorwaarden

Het wordt dus tijd de overheid digitale radiolicenties onder gunstige voorwaarden verdeelt of veilt, want pas dan kan DAB (of wat voor andere techniek dan ook) tot ontwikkeling komen. En natuurlijk moeten de ontvangers betaalbaar zijn. Het zal tijd worden, want terwijl het buitenland (met Amerika voorop) aan het innoveren is, staat Nederland ernaast en kijkt ernaar.

Lees ook:
DAB lijkt Dead And Buried, maar voorlopig beste optie
Talpa zet hoog in met Radio Digitaal

Link:
‘Uitstel digitale radio nadeling voor marktpartijen’ (Emerce)
________________________________________________________________

Lees ook:dB Europe wil veiling digitale TDAB-frequenties
Lees ook:Deze week meer duidelijk over DAB-veiling
Lees ook:Vandaag vergadering over veiling van DAB-frequenties
Lees ook:VRT krijgt licenties digitale radio
Lees ook:Talpa Radio verwijt Publieke Omroep monopolisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>