Is het radiosprookje van Rob Stenders uit?

"Dit gebeurt met veel mensen die te graaierig zijn, ze worden uiteindelijk allemaal afgestraft. Ik dus ook", zegt de werkloze dj Rob Stenders deze week in een interview met de Nieuwe Revu. Heel open, vol relativering en met zelfspot kijkt hij terug op het avontuur bij Yorin FM, de zender die hij met Reinout Oerlemans wilde kopen en waar hij in 2004 met gemengde gevoelens tekende. Omdat 3FM-collega Giel Beelen óók in de race was voor Yorin FM.

Beelen mag zich gelukkig prijzen dat hij het niet werd, want hij nam de ochtend van 3FM over van Stenders en verdient volgens De Telegraaf intussen ook een aardig salaris bij de VARA. Stenders verdiende korte tijd veel meer bij Yorin FM, maar had al spijt nadat voormalig RTL-radiodirecteur Arthur Wijers hem een rondleiding gaf door het gebouw. Hij reed "linea recta" naar 3FM-baas Florent Luyckx en mailde naar VARA-voorzitter Vera Keur, maar daar was de deur al min of meer dicht. En RTL vond dat hij als "volwassen vent" gewoon moest tekenen.

Erkenning

Stenders geeft toe dat het niet netjes was tegenover Giel Beelen, die ook was benaderd door Yorin FM en hem daarover had verteld. Intussen wist hij niet dat Stenders óók in onderhandeling was met RTL. "Maar ik dacht: laat mij nou effe cashen, jouw tijd komt nog wel." Uit het interview blijkt dat de dj zich financieel ondergewaardeerd voelde ten opzichte van collega’s als Edwin Evers en Ruud de Wild. "Om me heen zag ik al die types van mijn generatie lachend rijk worden van de radio." Maar het is vooral inhoudelijke erkenning die Stenders belangrijk vindt.

In de tijd van Stenders & Van Inkel bij Veronica, waar de dj bekend werd om zijn woordspelingen en filosofische teksten bij het aankondigen van platen, ergerde hij zich als kranten dj’s weer beschreven als domme plaatjesdraaiers. "Ik vond wat ik deed pure poëzie." Robert Jensen speelde daar handig op in toen hij Stenders voor Yorin FM wilde winnen. "Hij kietelde mijn ego, noemde mij de meest onderschatte radiomaker van Nederland."

Zinkend schip

Helaas bleek al snel dat Jensen niet de ideale baas was, omdat hij volgens de lezing van Stenders totaal niet met zijn team kon communiceren. "Als hij zin heeft, is-ie één van de beste dj’s van Nederland, op tv is hij heel goed, maar managen moet hij never nooit meer doen. Hij was de kapitein, maar verliet het zinkende schip als eerste." Later zou Jensen hebben toegegeven dat hij al snel in de gaten had dat het "niets werd" met Yorin FM. Maar niet hebben gereageerd op de vraag van Stenders, waarom hij alles en iedereen in de steek liet.

Graag had hij Yorin FM willen kopen, met Reinout Oerlemans als investeerder. Hijzelf zou dan verantwoordelijk worden voor de inhoudelijke en muzikale koers. Hij had een "kwaliteitszender" voor ogen die een mix is van Radio 2, 3FM, Arrow Jazz en Arrow Classic Rock. "Maar toen kwam SBS en die boden meer dan de rest bij elkaar. Toen was mijn sprookje uit." Stenders is blij dat hij KXradio heeft en weet niet of hij (naast zijn invalbeurt voor Claudia de Breij) nog gewoon radio wil maken. "Het huidige radioregime laat geen enkele vrijheid meer toe."

Lees ook:
Stenders wordt vervanger van Claudia de Breij (Radioactive Blog)
Stenders maakt pilot tv-show (Radioactive Blog)
Stenders schrijft boek over radio (Radioactive Blog)
Research maakt radio voorspelbaar (Radioactive Blog)
Stenders overweegt terugkeer naar VARA (Radioactive Blog)
Stenders Slaapt Uit
(Radioactive Blog)

________________________________________________________________

Lees ook:Robert Jensen viert 500e aflevering van Jensen!
Lees ook:[Audio] Rob d’r op (of d’r onder)
Lees ook:Rob Stenders niet bij Robert Jensen op de bank
Lees ook:KidV: geen vrienden met Jensen
Lees ook:Rob Stenders krijgt 3FM-show voor verjaardag

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Is het radiosprookje van Rob Stenders uit?

 1. Erik-Jan

  Ja, dat van Jensen wisten we al.. Trouwens wel goed van Stenders dat hij zo eerlijk toegeeft dat ie voor de poen naar Yorin ging. Geef hem eens ongelijk ;-) .

    /   Reply  / 
 2. Erwin

  Ja precies, had het ook wel geweten. Jammer dat hij het niet heeft kunnen kopen. Zo zie je maar weer, een groot bedrijf als SBS komt met de flappetap en koopt de toko op. En kijk eens waar we nu mee zitten, met Cazzzz! nou geweldig die moeten zich ook maar eerst bewijzen..

    /   Reply  / 
 3. Kees

  Rob Stenders is een unieke dj met een totaal eigen manier van presenteren. Dat hij voor het grote geld ging kan ik hem absoluut niet kwalijk nemen, ik zou hetzelfde gedaan hebben. Was een prachtig 3 pagina’s tellend artikel in de Nieuwe Revu (die ik echt normaal nooit koop). Godzijdank keert hij weer even terug op de landelijke radio komende tijd, ik ga absoluut luisteren! Go Rob go! Let’s KX some ass! ;-) (Enne… over Jensen wil het ff niet hebben.. zou alleen maar mijn reactie verziekstralen, hehe!)

    /   Reply  / 
 4. snoepdog

  er zitten er ook een paar bij 538 ik noem geen namen. maar kijk maar om je heen een hoop geblaat maar wijneg inhoud……. maar goet jon moet indruk makken ook op de radio. EIKJAN. dus die losse eurotjes roest hem de kont ook niet daar om zijn ze er nog!!!!:)Stenders naar 538:P

    /   Reply  / 
 5. Bart Reij

  Stenders, zet ‘m op!
  We missen je op de radio.
  Heel begrijpelijk, en vooral ook eerlijk om te vertellen, welke keuze je hebt gemaakt!!
  Fijn dat je straks weer in de ether bent

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>