FunX is welvarend radiostation

FunX)Stadsjongerenzender FunX kan aardig rondkomen. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Dutchmedia, het mediaweblog van journalist David de Jong. Van de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht kreeg FunX in 2005 in totaal bijna 850.000 euro subsidie en daarnaast ruim negen euroton van ministerie van OC&W. Maar sinds midden 2005 is de Publieke Omroep via de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) de grote financier.

FunX levert namelijk programma’s voor de landelijke radiozender FunX supported by BNN. Hiervoor krijgt FunX BV nu jaarlijks dik een miljoen euro en vanaf 2007 zelfs 1,5 miljoen. Daarmee financiert de NOS het jongerenstation voor bijna de helft. Volgens Dutchmedia is het de bedoeling dat de NOS de bij stadsjongeren populaire urbanzender straks volledig gaat financieren.

Break-even

Willem Stegeman, directeur van FunX, noemt zijn station "onderscheidend en waardevol". Volgens hem moet er sprake zijn van "perspectief en duidelijkheid" voor de productiemaatschappij. Het radiostation heeft zeker niet te klagen, want behalve subsidies zijn er ook reclame-inkomsten (in 2005 bijna een miljoen euro). In dat jaar daaide FunX zo goed als break-even.

Link
FunX: financiering komende twee jaar verzekerd? (Dutchmedia)Achtergrondinformatie over FunX (Wikipedia)
________________________________________________________________

Lees ook:Den Haag stopt na 2008 met financieren van FunX
Lees ook:FunX ziet doelgroep niet vertegenwoordigd in Continu Luisteronderzoek
Lees ook:NPO denkt met BNN en VPRO over toekomst FunX
Lees ook:“Van Bijsterveldt wil FunX’ frequenties afnemen”
Lees ook:STER mag reclame verkopen voor regionaal FunX

1 Reacties // Reageer

One thought on “FunX is welvarend radiostation

  1. LB

    Centen zat, bij de publieke omroep, bezuinigingen of niet..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>