Radio 1 Journaal krijgt nieuwe audio-vormgeving

Grote kans dat we deze tune binnenkort niet meer horen in het NOS Radio 1 Journaal. Want ja, ook dát programma gaat verjongen. De publieke nieuws- en sportzender wil op drive-time een jonger publiek bereiken dan nu, blijkt uit de nieuwe radioplannen van de Publieke Omroep. De namiddageditie van het Radio 1 Journaal begint vanaf september al om 16.00 uur als betere aansluiting op de avondspits. En het tempo gaat omhoog.

Vandaar dat de composities van Jeroen Kuitenbrouwer binnenkort plaatsmaken voor een geheel nieuwe akoestische vormgeving. "Die gaat meer klinken naar een newsroom en minder alsof die uit de concertzaal komt", aldus zendercoördinator Jan Westerhof in Spreekbuis. Inderdaad werd het tijd voor een nieuwe verklanking van de NOS-radioprogramma’s, al zijn de huidige tunes wel goed gemaakt. Misschien wordt het meer de stijl van BNR Nieuwsradio?

Links:

Radio 1 Journaal
Fanlog Radio 1 Journaal
Interview met Jeroen Kuitenbrouwer
________________________________________________________________

Lees ook:Jingles van Radio 1, 3, 4 en RTL FM op cd
Lees ook:Efficiënt
Lees ook:Jan Westerhof vanaf maandag radiodirecteur NPO
Lees ook:Publieke radiozenders komen met eigen audiospeler
Lees ook:2007/05 – Jan Westerhof over digitale etherradio

1 Reacties // Reageer

One thought on “Radio 1 Journaal krijgt nieuwe audio-vormgeving

  1. Erwin

    Dat hoop ik wel ja, wat meer snelheid kan geen kwaad. Luister eens naar de Amerikaanse nieuwsradio dat klinkt daar allemaal een stuk vlotter en luisterd lekkerder weg.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>