KidV: geen vrienden met Jensen

Adam Curry en Jeroen van Inkel waren ooit friends for life en maakten een legendarisch programma. Nu zijn ze nauwelijks nog on speaking terms. Ook Robert Jensen en Jeroen Kijk in de Vegte maakten samen ooit creatieve radio, maar een band kregen ze daar niet door. Ze zijn nooit vrienden geweest, zegt die laatste in VARA TV Magazine. Citaten uit een interview dat aangeeft hoe het er in Hilversum soms aan toegaat.(Foto: Thomas Giger)

Eeuwige sidekick Jeroen Kijk in de Vegte, sinds kort solo met Môgge Jeroen op Caz!, geeft in interviews regelmatig zijn uitgesproken mening over Robert Jensen en Yorin FM. Deze keer dus in de VARA-gids en eerder op de radio. Maar omdat sommige passages toch wel veel zeggen over het kennelijke (mis)management bij dit laatste station, wil ik je enkele opvallende quotes niet onthouden.

Mensenschuw

De voormalige sidekick werd opnieuw een collega van Jensen, toen hij Stenders Vroep Op bij het nieuwe Yorin FM ging versterken. Baas-Jensen zelf zat toen in de middag… als hij er was, tenminste. "Het programma was negen van de tien keer opgenomen", vertelt Kijk in de Vegte. De steeds afwezige dj en creatief directeur erop aanspreken, kon hij niet: "Ik zag hem nooit. Hij was er nooit."

Ook Stenders kon niet tot Jensen doordringen. "Hij was niet bereikbaar, of er niet ontvankelijk voor. Op een gegeven moment dacht ik: ik sluit me ervoor af, maak me er niet meer druk om. Ik focus me op ons programma, ongeacht wat er op de rest van de zender gebeurt." Zoals Kijk in de Vegte het beschrijft, zou je denken dat verhalen van andere Hilversumse radiomakers waar zijn. Jensen wordt hierin beschreven als een mensenschuw en egocentrisch persoon.

Bowlen

Als de leiding niet communiceert en weinig geeft om de gang van zaken, hoe kun je dan ooit een gemotiveerd team opbouwen en een goed product maken? Zeker als ook nog om de zoveel tijd het format wordt aangepast. Mijn conclusie: Yorin FM had onder leiding van een bezielde radiomaker en teambuilder écht iets anders op de radio moeten brengen. Dat had kunnen scoren. Kijk in de Vegte: "Waarom zijn we bij Yorin FM nooit eens gaan bowlen? Dat werkt zo verbindend."
________________________________________________________________

Lees ook:[Audio] KidV bekritiseert Jensen
Lees ook:Quote van de Week – 25 | 2006
Lees ook:‘Yorin krijgt uniseks voornaam’
Lees ook:Rob Stenders niet bij Robert Jensen op de bank
Lees ook:Q-music heeft nog drie bekende dj’s op verlanglijstje

1 Reacties // Reageer

One thought on “KidV: geen vrienden met Jensen

  1. zzapper

    Denk dat er in de hele radiowereld maar heel weinig mensen vrienden met Jensen zijn en da’s niet zo gek..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>