WK Voetbal 2006 | Seks op de keukentafel in WK-spot

Seks op de keukentafel kan niet in een reclamespot op televisie. Dat vinden mensen die bij de Reclame Code Commissie een klacht indienden over een spot van 3FM, die je onder meer kon zien in de rust van Nederland – Servië-Montenegro. Hierin bedrijft de vrouw (actrice) van BNN-dj Eddy Zoëy (zichzelf) met een blootgebilde neger de liefde op de muziek die haar man op de radio draait… Ook een spot van Radio 1 WKfm zorgt voor opwinding.(Foto: 3FM)

De meeste klagers over de spot van 3FM vinden expliciete seks op televisie ‘s middags not done, omdat dan ook kinderen kijken. Ik vind het zelf ook een rare spot, die eigenlijk niet past in de imagocampagne van het station (waarin het draait om muziek). Hier draait het om seks door middel van overspel. Aan de andere kant is het misschien wel weer humor . Maar kijk en oordeel zelf.

Spraakmakend

3FM wil natuurlijk spraakmakend zijn en dat laatste lukt ze ook wel. Destijds hoorde je veel mensen over de commercial met Giel Beelen in adamskostuum. De één vindt dat leuk, de ander niet. Daar zit niks tussen. Zelf vind ik dit soort commercials soms grappig, maar wel érg makkelijk gebruikmaken van de reclamewet ‘sex sells’. Beetje goedkoop scoren.

Minder klachten waren er over een spot voor Radio 1 WKfm, die wordt vertoond in Duitse steden waar Oranje speelt. Een luisterende voetbalfan slingert in extase zijn aangelijnde hond boven zijn hoofd, waarna het beest wordt gelanceerd. Een vereniging van dierenvrienden sprak in het Brabants Dagblad van ‘een uitwas van de WK-gekte’, zendercoördinator Jan Westerhof noemt het ‘slapstick’. Is het dat?

Links

Lees alle berichten over radio en het WK Voetbal 2006 of klik hieronder voor nieuws over (en exclusieve fotoverslagen van) het toernooi!


________________________________________________________________

Lees ook:Geddis and Gilmore vindt kritiek op Radio 538-spot
Lees ook:Giel Beelen is op zoek naar echte emotie
Lees ook:Zwart-wit met een vleugje Q-rood
Lees ook:Reclame Ruud de Wild levert klachten op
Lees ook:Aanzienlijke stijging non-spot bestedingen radio

1 Reacties // Reageer

One thought on “WK Voetbal 2006 | Seks op de keukentafel in WK-spot

  1. A. Kip

    waar kun je dit spotje bekijken?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>