WK Voetbal 2006 | Podcast van Telegraaf biedt weinig extra’s

Steeds meer landelijke kranten doen aan radio. Niet alleen door het overnemen van radiostations, zoals De Telegraaf en de Volkskrant eerder dit jaar deden, maar ook door het multimedialer maken van hun website. Het idee van de De Telegraaf voor een dagelijkse podcast (in drie edities) met nieuws over het WK Voetbal 2006 is leuk, alleen is het jammer dat deze weinig toevoegt aan het nieuws dat we via andere media kunnen horen en zien.(Logo: De Telegraaf | Foto: Voetbal.blog.nl)

Het is een kaal ingesproken bulletin met nieuws over het WK Voetbal, dat je ook op de radio had kunnen horen, of op teletekst of internet had kunnen lezen. Op de radio is de presentatie levendiger (ook dankzij de quotes en wedstrijdfragmenten) en is de geluidskwaliteit beter. Want in deze podcast zijn de begin- en eindjingle goed opgenomen, maar klinkt de ingesproken tekst juist weer heel dof en zacht.

Downloaden

Waarom zou je dit gaan downloaden? Misschien omdat je ‘s ochtends in de trein het laatste WK-nieuws wilt horen, maar dan kun je bijvoorbeeld ook luisteren via je mp3-speler of mobiele telefoon met radiofunctie. Of je leest de gratis Metro of Spits, in plaats van dat je een krant koopt. In deze podcast hoor ik namelijk gewoon (ook nog heel statisch) voorgelezen ‘krantenberichten’.

Persoonlijk zou ik de moeite van downloaden (waar je toch een paar technische handelingen voor moet verrichten) wel nemen, als de podcast echt toegevoegde waarde had. Maar volgens mij kan ik in dit geval net zo goed teletekst aanzetten of de krant lezen, dan weet ik hetzelfde in een kortere tijd. Een goede podcast is een podcast met unieke content – en dat hoor ik hier helaas niet in terug.

Links

Lees alle berichten over radio en het WK Voetbal 2006 of klik hieronder voor nieuws over (en exclusieve fotoverslagen van) het toernooi!


________________________________________________________________

Lees ook:HitRadio Top 30 nu ook als podcast
Lees ook:Wilfred Genee presentator van 538 Voetbalpodcast
Lees ook:WK Voetbal 2006 | Radio 538 geeft 1/8-finale kaarten weg
Lees ook:Ferry Maat slaat aan het podcasten
Lees ook:Gerard Ekdom maakt speciale Michael Jackson-podcast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>