Van Inkel over ‘baasje’ Jensen

Robert Jensen krijgt nogal de wind van voren van oud-collega’s. Gaf Jeroen Kijk in de Vegte onlangs nog indirecte kritiek op Jensens werkhouding als radiomaker, nu is het Jeroen van Inkel die zich in niet mis te verstane bewoordingen uitlaat over de huidige talkshowhost. Hij schrijft dit in een stuk over ‘het grote ego van baasjes die graag baasje willen spelen’, maar daarbij voorbijgaan aan wat hij ‘de meest simpele logica’ noemt.
"Toen Jensen baasje werd bij Veronica mocht Edwin Evers geen typetjes meer doen en alle dj’s behalve Jensen zelf mochten geen naamjingles meer draaien. Ondertussen weten wij dat Jensen op de radio mislukt is", aldus Van Inkel op zijn weblog. Hij moest destijds zijn ochtendshow bij Veronica FM afstaan aan Robert Jensen, die zelf de belangrijkste uren ging vullen. Inderdaad heeft hij daarmee nooit hoge luistercijfers gehaald.

Publiek

Het is een publiek geheim dat Jensen & Van Inkel nooit samen een gelijknamig radioprogramma zullen presenteren . Zo zei Jensen dat hij de concurrentie met Radio 538 (waar Van Inkel toen inmiddels zat) wel aandurfde, omdat zijn middag-dj Gijs Staverman ‘bekender en populairder’ zou zijn dan Van Inkel, die ‘alweer tegen de vijftig’ zou lopen. Ja ja, ook dàt is Hilversum. Jammer…

Een interessant aspect vind ik trouwens, waaròm Jensens manier van radiomaken nooit een groot publiek heeft aangesproken. Hij heeft ongetwijfeld inspiratie opgedaan bij Howard Stern en die scoort al járen met ‘shockradio’. Niet dat het mijn smaak is, maar soms luister ik toch wel uit nieuwsgierigheid. Jensen is iemand die volgens velen staat voor plat amusement. Waarom scoort dat bij ons niet op de rádio? Er kijken toch ook genoeg mensen naar SBS6?

Lees ook:

[Audio] KidV bekritiseert Jensen
Howard Stern-effect zet door
________________________________________________________________

Lees ook:Rick Romijn doet boekje open over Robert Jensen
Lees ook:KidV: geen vrienden met Jensen
Lees ook:Jeroen van Inkel wakker getoeterd door Toetervrouw
Lees ook:Sky brengt naam Hitradio Veronica terug
Lees ook:Robert Jensen weg bij Radio Veronica, de reacties

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Van Inkel over ‘baasje’ Jensen

 1. Kid Kelly

  Ja, Robert-ego-Jensen omringt zich met ja-knikkers die doen wat hij wil. En wie populairder wil zijn dan hij, werkt hij eruit..

    /   Reply  / 
 2. Jan v/d Veen

  Nee van Inkel is een lekkere vent,
  wat een kwal smorgens op Q, ik weet zeker dat dat luisteraars kost.
  Loopt hij Jensen af te zeiken ?
  Man je moest je jezelf eens horen aanstellen,
  met die opgezette nepstem van je.
  Jensen doet tenminste iets wat anderen niet doen(durven).
  Hij heeft wel een groot EGO, maar dat hebben alle mensen die zonodig op de radio of tv moeten(willen).
  groet Jan v/d Veen

    /   Reply  / 
 3. Q-music Fan

  Hee Jan, Jensen doet momenteel helemaal niets op de radio tegenwoordig en Van Inkel zit er gewoon nog lekker en hij doet het – in tegenstelling tot wat jij beweert – gewoon goed. En hij zit er gewoon elke dag om 6 uur, iets dat Jensen niet eens kon opbrengen in de middag. ‘Mr. VoiceTracking’ kan zich nu volledig concentreren op zijn tv-werk en dat doet hij niet onaardig. Lekker tv blijven maken zou ik zeggen!

    /   Reply  / 
 4. Jack

  Jeroen zit over twee jaar of werkloos thuis, of hij runt, net als Ferry Maat, een jingle bedrijfje voor ouderen, of hij kwijnt weg op Radio 2, waar een nieuw Coldplay album wordt beschouwd als het beste dat in jaren is uitgekomen. Oudere jongeren, he?

  Behoorlijk zwak om op Jensen af te geven. Die overigens geen Programma Directeur was, maar Creative Director, dus hij had het niet echt voor het zeggen.

  Jeroen: Concentreer je lekker op je ochtendshow bij Q en probeer niet een vierde overstap in korte tijd te maken. Daar word je pas ongeloofwaardig van. En… snuif ze!

    /   Reply  / 
 5. Thomas Giger

  Reageren is prima, maar probeer het netjes te houden. De laatste zin in bovenstaande posting hoeft dus niet!

  Ik wil geen censuur plegen, dus laat het voor één keer staan. Mocht het vaker voorkomen, dan zal ik de betreffende reactie(s) verwijderen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>