Website Veronica Story online

Veronica-fans hebben er lang op gewacht, maar nu is het zover. De nieuwe site over de historie van de vroegere zeezender is vanaf nu online. Hiermee wil de vereniging haar bewogen historie zo compleet mogelijk vastleggen. In vijf decennia tijd heeft het Veronica-schip ook heel wat stormen doorstaan. Van de politiek die de zeezender in 1974 het zwijgen oplegde tot eigen mismanagement, waardoor de omroep bijna naar de kelder ging.
De omroeporganisatie had vooral in de jaren tachtig impact op ons huidige medialandschap. Diverse commerciële radio- en televisiezenders zijn door (voormalige) Veronica-mensen opgezet, van RTL Véronique (nu RTL 4) tot Sky Radio. Drie stations ontlenen hun naam aan de radiopiraat van weleer. Radio 192 en Radio 538 zijn genoemd naar de oude middengolffrequenties van de zeezender. Daarnaast is er Radio Veronica van de Sky Radio Group, die de radionaam in licentie heeft.

Logo

Het huidige logo van Radio 538 lijkt geïnspireerd door het beeldmerk van Radio Veronica in haar tijd op de 538 meter middengolf. Is het onderste logo niet ingevoerd in de tijd dat Lex Harding tijdelijk weer directeur was bij Radio 538? Kan toeval zijn, maar is volgens mij een historische verwijzing.

Veronica Story onderscheidt zich van andere sites door een actieve bijdrage van luisteraars en kijkers. Zo kunnen mensen hun eigen foto’s en bewegend beeld uploaden en delen met andere fans. Leuk idee. Wie weet wat voor bijzondere opnamen nu nog ergens op zolder liggen. Los van deze site verschijnt in het najaar een boek van Arjan Snijders over de recentere Veronica-geschiedenis.

Lees ook:

Website en boek over Veronica
________________________________________________________________

Lees ook:Website en boek over Veronica
Lees ook:Straks lancering Veronica Story
Lees ook:Veronica het theater in
Lees ook:Oprichter Radio Veronica gehuldigd
Lees ook:‘Wanbeheer en handjeklap bij commercieel Veronica’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Website Veronica Story online

  1. www.gelder.tk

    allemaal jeugd sentiment, tot de stekker er op 31-8 1974 uitging :-(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>