Caz! is (a)live

Yorin FM is niet meer. Leve Caz! Het nieuwe radiostation van SBS is dinsdagochtend officieel begonnen met uitzenden en ook de website is in de lucht. Radiominnend Nederland heeft er de wekker voor gezet en ik weet zeker dat Evers, Beelen en Van Inkel een bandje mee laten lopen om te horen wat de nieuwe concurrentie doet. Een impressie van de zenderopening.

YORIN FM DAG EN WELKOM ??????? liet de RDS van Yorin FM gisteravond zien. En vanochtend om 6:00 werd Caz! geboren. Na de openingstoespraak van Hare Majesteit Jeroen Kijk in de Vegte knalde de eerste plaat de ether in: Let’s Get It Started van The Black Eyed Peas. Treinreizigers op weg naar Amsterdam kunnen de start van Caz! niet missen, want het SBS-gebouw langs het spoor wordt verlicht door een hele rij lampen die samen een mega-geluidsmeter vormen. Hoe meer decibels, hoe meer licht ).

Omdat de vaste studio van Caz! nog niet klaar is, wordt de komende dagen uitgezonden met de locatieset die is neergezet als tijdelijke studio op de zesde verdieping. Kijk in Vegte moest nog even wennen aan de schuiven (‘Dus als ik ‘m omlaag doe, wordt ‘ie zachter?’) , maar verder was het niet verkeerd voor een eerste uitzending. Vooral het derde uur ging al lekker los. Gerard Timmer schoof tussendoor nog even aan en vertelde dat hij graag nog paar weken langer had gehad om de puntjes op de i te zetten. Alles moest in recordtijd worden geregeld.

Lees ook:

Choose Life, Choose Music
[Audio] KidV bekritiseert Jensen
"Yorin FM had geen visie"
Programmering van Caz! bekend
KidV wordt morningbroadCazter
Caz! station van de luisteraar
Goof naar Caz!
Doelgroep Caz! v/m 20-34
Caz! op zoek naar stationvoice
Marisa verliefd op Caz!
Peter van den Hurk op Caz!
Caz!, Timur, Rob, Jeroen en Henk
Caz!
________________________________________________________________

Lees ook:Caz! start reclamecampagne
Lees ook:[Audio] KidV bekritiseert Jensen
Lees ook:Ruud de Wild viert verjaardag Maxima in reuzenrad
Lees ook:Ruud de Wild en Alain Clark maken koffiecommercial
Lees ook:‘Yorin krijgt uniseks voornaam’

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Caz! is (a)live

 1. Marc de Hond

  We zitten op de zesde verdieping met de tijdelijke studio. De redactie is op de 7e. Leuk dat je geluisterd hebt!

    /   Reply  / 
 2. Thomas Giger

  Dank voor de aanvulling, heb het even aangepast. In tegenstelling tot wat de meeste ‘radiofreaks’ vinden, ben ik van mening dat Caz! al best goed klinkt. Een aantal zaken kan eventueel nog beter, zoals verstaanbaarheid van presentatie en jingles. Maar dat ligt mogelijk aan de processing (voor de niet-radionerds: de apparaten tussen studio en zender, die het geluid bewerken).

  Ik was gisteravond naar een lezing over radio, dus kon alleen op de weg terug nog een stukje van je eerste show horen. Viel toen in een gesprek met een beller die dezelfde naam had als Caz! (Kas, dus). Vond ik leuk klinken! Interactie is sowieso de de sterke kant van (avond)radio, dus ga zo door zou ik zeggen.

    /   Reply  / 
 3. alek vidakovic

  sbs6 heft gekocht 21.88 eruo
  niuwe radio zender,s
  naam van radio caz
  de beste luke radio dj,s
  beste chart,s
  playliest

    /   Reply  / 
 4. Thomas Giger

  En je wilt hiermee zeggen, dat…?

    /   Reply  / 
 5. Muuzke

  heey, ik zou graag willen weten op welke zender je kunt luisteren naar Radio Caz, RTL.FM is op 92.10, en jullie??

    /   Reply  / 
 6. Thomas Giger

  Ik weet niet waar je woont, maar kijk eens op de site van je kabelmaatschappij. En op http://www.kabelraden.nl kun je via een kaartje naar de programmaraad in jouw woonplaats zoeken, die gaan over het aanbod op de plaatselijke kabel. Daar vind je misschien ook wel nuttige info. Succes!

    /   Reply  / 
 7. Bert

  Wordt dat vreselijke Caz! soms gesponsoord door de platenmaatschappij van Shakira en Nellie Furtado ofzo?
  Ze kunnen misschien ergens beter subsidie aanvragen om eens nieuwe cd’s te kopen,ik dacht dat Sky Radio eentonig was wat artiestenkeuze betreft, maar Caz! is nog 20x erger…en ja hoor…..WEEEEER Nellie Furtado!
  Voor de zoveelste keer Shakira met dat zelfde liedje.
  Gelukkig zit er een knop op de radio, en gelukkig zijn er betere zenders als deze vreselijke eentoninge shitzender als Caz! die 24 uur per dag, 7 dagen per week dezelfde eentonige troep draait…

    /   Reply  / 
 8. Bert

  Caz! is:
  Shakira
  Nellie Furtado
  Shakira
  Nellie Furtado
  Shakira
  Nellie Furtado…

  Kortom: Caz! is zo’n eentonige zender….blij dat er betere zenders zijn.

    /   Reply  / 
 9. Mia.

  Ehm ik had een vraag…waar kan ik naar caz luisteren? ik luisterde er altijd naar maar nu ben ik de zender kwijt waar het was…ik woon in delft. En via de site die hierboven al gegeven was http://www.kabelraden.nl kon ik het niet vinden.
  Dus ik woon in Delft en wil caz luisteren. welke zender moet ik zijn?

    /   Reply  / 
 10. Mia.

  Ehm ik had een vraag…waar kan ik naar caz luisteren? ik luisterde er altijd naar maar nu ben ik de zender kwijt waar het was…ik woon in delft. En via de site die hierboven al gegeven was http://www.kabelraden.nl kon ik het niet vinden.
  Dus ik woon in Delft en wil caz luisteren. welke zender moet ik zijn?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>