Doelgroep Caz! v/m 20-34

Het nieuwe radiostation Caz! gaat zich richten op jonge volwassenen in de leeftijdsgroep 20-34 jaar, met een lichte nadruk op vrouwen. Dat zegt SBS-directeur Patrick Tillieux in de laatste editie van Reclameweek. Radioactive Blog kon dit eerder al melden dankzij bronnen rondom de zender, die nog maar een week Yorin FM heet.

Ondanks het lichte accent op vrouwen wordt Caz! geen verlengstuk van NET 5. "Het is de bedoeling een radiostation op te bouwen dat onafhankelijk staat ten opzichte van de drie tv-zenders. Met een lekker gevoel en een gelaagdheid die interessant is voor de reclamemarkt", aldus Tillieux.

Caz! wordt dus een aanvulling op SBS 6, NET 5 en Veronica sámen. TV is bij uitstek en avondmedium, terwijl radio vooral overdag wordt beluisterd. Zo kunnen adverteerders hun doelgroep niet alleen via verschillende media, maar ook de hele dag door bereiken, redeneert SBS.

Het mediabedrijf ziet in radio ook een ‘gidsfunctie’ voor de tv (bijvoorbeeld zoals Talpa op Radio 538 reclame maakt voor haar tv-zenders, of RTL dat doet op RTL FM). Het bedrijf wil ook succesvolle tv-formats ‘expanderen naar radio’. Zo werd eerder bekend dat Hart van Nederland mogelijk een radiovariant gaat krijgen.

In de afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar de concurrentie op de radiomarkt en de positionering van Caz!. Een goede profilering is belangrijk, want er zijn méér commerciële zenders die vissen in de vijver 20-34 jaar. Het is dus zaak om een ander geluid te brengen. Op 17 april gaat Caz! van start.

Lees ook:

Caz! op zoek naar stationvoice
Marisa verliefd op Caz!
Peter van den Hurk op Caz!
Caz!, Timur, Rob, Jeroen en Henk
Caz! ________________________________________________________________

Lees ook:Q Music genomineerd voor Mediabedrijf van het Jaar
Lees ook:Vrouwen krijgen eigen radio-uurtje
Lees ook:Q-music wordt op termijn onderdeel van PCM
Lees ook:Q-music nieuwe nummer 1 in doelgroep 20 t/m 34 jaar
Lees ook:FIFO bij Donna: Fit In or Fuck Off

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Doelgroep Caz! v/m 20-34

 1. Kim

  Ik ga wel even luisteren naar Caz, want Yorin vind ik niet leuk, altijd van die chagrijnige muziek.. wil een beetje vrolijk worden van de radio!!

    /   Reply  / 
 2. more music

  Hart van Nederland op de radio zit ik niet op te wachten.. had liever stenders gehoord.. als dat het nieuwe Yorin wordt, haak ik af.

    /   Reply  / 
 3. daletman

  Vandaag is bekend geworden dat Martin Pieters een vrijdagavond-hitmix gaat maken, staat op Caz.nl. Super-begin van het weekend!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>