Website en boek over Veronica

Van piratenzender tot populairste A-omroep, maar ook van succesvolle commerciële zender binnen de HMG (nu RTL Nederland) tot bijna gezonken schip, dat op het nippertje is gered door de Sky Radio Group en SBS. Veronica heeft al heel wat stormen doorstaan, maar bleef boven water. Voor de nog altijd vele fans is er goed nieuws.
De Vereniging Veronica wil haar verhaal vastleggen op www.veronicastory.nl. Door stagiaires van de Veronica Radioschool wordt momenteel hard gewerkt aan de nieuwe multimediawebsite. Het leuke is dat fans ook hun eigen Veronica-verhaal kunnen delen. Zo kan iedereen zijn of haar beeldmateriaal uploaden naar de site.

Veronica Story wordt gelanceerd op 18 april, een historische datum. Op 18 april 1960 vond de eerste testuitzending van de zeezender plaats, die toen nog VRON heette (met een paar letters erbij werd dat VeRONica). En op dezelfde dag in 1973 was de grote demonstratie op het Haagse Malieveld tegen de ‘anti-Veronica-wet’.

Dit najaar verschijnt ook een boek van Arjan Snijders over de historie van Veronica tussen 1975 en 2005. De eindredacteur AVRO Radio 2 en 3FM publiceert ook in Broadcast Magazine en is auteur van Rap van Fortuin, over het ontstaan van commerciële radio en televisie in Nederland.

Het nieuwe boek behandelt niet de zeezenderjaren, omdat die volgens Snijders als genoeg zijn gedocumenteerd. Voor wie alles wil weten over de Veronicatijd op zee, is de site van Stichting Norderney een aanrader. Let op de navigatie aan de linkerkant, geheel in de stijl van jinglecarts .
________________________________________________________________

Lees ook:Website Veronica Story online
Lees ook:‘Wanbeheer en handjeklap bij commercieel Veronica’
Lees ook:‘Payola en Top 40-gesjoemel’ bij piraat Veronica
Lees ook:Nieuw boek over radio in Nederland: “Goed afgestemd, 100 jaar radio”
Lees ook:Is de Gouden RadioRing gestolen? (filmpje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>