Grolleman was boos op Veronica-directie

Kink FM-dj/programmaleider Arjen Grolleman was in 2003 woedend over het besluit van de Veronica-directie om op het laatste moment geen bod uit te brengen op een etherfrequentie. "Dat heb ik zowel binnenskamers als daarbuiten geventileerd", zegt hij in een interview op de site van de Veronica Radioschool.
Grolleman, bij een groot publiek bekend als de donkerbruine stem van RTL5 en inval-voice-over bij RTL Boulevard, is vanaf het eerste uur betrokken bij Kink FM. Sinds het vertrek van Jan Hoogesteijn heeft hij de leiding bij het progressieve popstation, samen met Jantien van Tol.

"Als wij mee hadden gedaan aan de frequentieverdeling was het kat in het bakkie geweest voor ons", aldus de presentator van Avondland en X-Rated. Hij beschrijft een situatie van financieel mismanagent in die tijd bij Veronica: "Het geld stroomde heel snel weg".

Een geldverslindende televisiezender die maar geen succes werd, bracht de ooit zo welgestelde A-omroep ondanks het winstgevende Veronica Magazine tot aan de rand van de afgrond. En dus waren er geen centjes meer voor een bod op de (goedkope!) FM-frequenties die de overheid reserveerde voor alternatieve stromingen zoals Kink die brengt.

Grolleman is blij dat Veronica weer in rustiger vaarwater is gekomen en de vereniging de toekomst van Kink FM veilig heeft gesteld. De komende jaren wil hij verder bouwen aan het station en op de lange termijn een hoger marktaandeel halen. Voorlopig alleen via de kabel, in de toekomst ook door technieken als Digital Audio Broadcasting.

Op de site van de Veronica Radioschool vind je het complete interview.
________________________________________________________________

Lees ook:Speciale Avondland ter nagedachtenis Arjen Grolleman
Lees ook:Arjen Grolleman herdacht met optreden Marc Almond
Lees ook:Arjen Grolleman: “Ik hoop op een beauty contest”
Lees ook:Kink FM houdt al 11 jaar het hoofd boven water
Lees ook:Arjen Grolleman tribute live op Kink FM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>