100% NL stelt overheid ultimatum

100% NL wil vóór 13 maart een nieuw besluit over de RTL FM-frequenties die ze opeist, anders komt er een kort geding tegen de Staat. De overheid beloofde dat voor 1 maart duidelijk zou zijn, of RTL FM de frequenties mag houden of dat 100% NL ze alsnog in gebruik mag nemen. Maar die termijn is verstreken en bij de overheid is het radiostilte .
Natuurlijk heeft de Staat hier een steek laten vallen, zoals zo vaak tijdens de frequentiesoap van een paar jaar geleden. 100% NL voldeed inderdaad beter aan de inhoudelijke criteria van het frequentiepakket. Zij beloofden meer Nederlandse muziek te gaan draaien dan RTL FM. En volgens de regels van de veiling zou het plan van de kandidaten zwaarder moeten wegen dan het geld dat ze voor hun FM-stek wilden betalen.

RTL bood bijna 23 miljoen euro, 100% NL slechts… 8000 euro. Zou de overheid het minder nauw genomen hebben met de regels, om meer te verdienen voor de schatkist? Je zou het bijna denken. Hoe dan ook, op donderdag 9 maart wordt het spannend voor de Staat. Dan moeten de verantwoordelijke ministers Brinkhorst (Economische Zaken) en Van der Laan (Media) in de Kamer tekst en uitleg geven.

Eerlijk is eerlijk, 100% NL had die frequenties in 2003 volgens het boekje moeten krijgen. Maar daar kan RTL niets aan doen. De fout ligt bij de overheid. Die kan het niet maken om RTL FM achteraf uit de lucht te halen, gezien alle investeringen die zijn gedaan. Het zou ook een flinke schadeclaim opleveren. Daarom verwacht ik dat RTL gewoon op de FM blijft en dat 100% NL een schadevergoeding krijgt.

Lees ook:

Het wordt spannend voor RTL FM
________________________________________________________________

Lees ook:‘Nederlandse Staat speelt vals’
Lees ook:“Van Bijsterveldt wil FunX’ frequenties afnemen”
Lees ook:‘FM-besluit opnieuw uitgesteld’
Lees ook:Nieuwe veiling van AM-frequenties Quality Radio?
Lees ook:Besluit RTL FM-frequenties nabij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>