3 Voor 12 voor Janssen en De Wit

Ze maakten jarenlang radio op 3FM, maar straks is het einde oefening voor Luc Janssen en Job de Wit. De VPRO-dj’s stoppen op 1 september met hun avondprogramma’s op de publieke popzender. Reden is dat de luistercijfers achterblijven bij de verwachtingen van 3FM, wat de VPRO wil oplossen door het inzetten van andere presentatoren. Jaap Boots hield de eer aan zichzelf en stapte vorige week vrijwillig op.

Jammer dat deze vakmensen en muziekkenners de zender verlaten, maar persoonlijk ben ik geen fan van hun programma’s. Alternatieve muziek vind ik meestal maar herrie. Ja, ik word oud . Aan de andere kant voorziet het in een behoefte waar bijna niemand op inspeelt.

Eerlijk is eerlijk, de progressieve popzender Kink FM (eigendom van de Vereniging Veronica) doet al ruim tien jaar wat de publieke omroep eigenlijk zou moeten doen. Prima dat er verdienzenders zijn als Radio 2 en 3FM (hoewel die ook veel nieuwe muziek laat horen), maar een alternatieve muziekzender voegt iets toe.

Omdat ook bij de publieken tegenwoordig luistercijfers en marktaandelen regeren, ligt de oplossing in digitale radiokanalen. De VPRO is al een tijd actief met audio- en videostreams via de website van 3 Voor 12. Daar kunnen liefhebbers van de progressieve stijl 24 uur per dag genieten van hun favoriete muziek.

Lees ook:
Top-dj Dave Clarke binnenkort in 3Voor12 Whitenoise
Menno Visser aan de slag als samensteller 3Voor12
________________________________________________________________

Lees ook:Top-dj Dave Clarke binnenkort in 3Voor12 Whitenoise
Lees ook:3FM is de nummer 1 onder jongeren
Lees ook:Radio 6 komt rond van 4 miljoen euro per jaar
Lees ook:Opnieuw popmuziek op Classic FM
Lees ook:Talpa start digitale radio

1 Reacties // Reageer

One thought on “3 Voor 12 voor Janssen en De Wit

 1. Bob

  Erg jammer dat ze ermee ophouden. Ik was er elke week trouw bij.

  Dankzij 3 voor 12 BPM (Job de Wit) kwam in aanraking met bv:
  -Orbital – Halcyon and On and On
  -Layo and Bushwacka – Sleepy Language
  -DBX – The Theme
  -DJ Marky – LK
  -Shy FX – Shake ur body
  … en heel veel meer goede platen!

  Een troost: gelukkig zijn je shows nog online te beluisteren netjes met tracklists en alles ter referentie.

  Heeft iemand het emailadres van Job de Wit. Ik wou hem nog eens persoonlijk bedanken voor het feit dat ik via zijn show veel goede muziek heb leren kennen.

  Groeten,
  Bob

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>