TMF Radio start met gepresenteerd programma

Ruim twee jaar lang heeft jongerenzender TMF Radio non-stop hits de kabel en internet opgestuurd. Vanaf maandag 2 maart 2009 komt daar verandering in, want dan start op TMF Radio het eerste gepresenteerde programma. DJ Jules van Hest gaat dagelijks van maandag tot en met vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur een live programma presenteren voor de zender. Jules van Hest werd na het stoppen van Colin Banks niet meer opgenomen in de programmering van Radio Veronica, en nu wordt hij dus ondergebracht bij zusterstation TMF Radio.


‘Met het eerste gepresenteerde programma speelt TMF radio in op de interactieve gebruikswensen van hun jonge luisteraars’, aldus het station in een persbericht. Luisteraars kunnen via de website invloed uitoefenen op de inhoud van het programma. Zo is er elke dag om vijf uur de ‘Top 5 @ 5′, met de meest aangevraagde hits via de website TMFradio.nl. Naast de ‘Top 5 @ 5′ zal Jules van Hest ook het laatste popnieuws gaan brengen, interviews doen met BN’ers en luisteraars van TMF Radio bellen.

Het tijdstip van de show (15:00-18:00 uur) heeft TMF Radio niet zomaar gekozen, het is het moment dat veel jongeren uit school komen. Het luisterpubliek van TMF Radio bestaat grotendeels uit scholieren en studenten; de gemiddelde leeftijd is 24,5 jaar. De eerste gepresenteerde show op het jongerenstation zou je dus heel goed ‘huiswerkradio’ kunnen noemen, waar er tegenwoordig nog weinig van is op de Nederlandse radio.

Jules van Hest

Jules van Hest (foto) begon in 1997 met het maken van radio bij de lokale radiozender Omroep P & M waarna hij werkte Radio Decibel en Maasland FM. In 2001 kreeg Jules van Radio 538 de kans om als dj, coaching en training te krijgen op de 538 DJ School, van leermeesters als Wim van Putten. Dat verliep zo goed dat Jules na een paar maanden een eigen nachtprogramma kreeg op Radio 538: ‘De 53n8′. Na twee jaar in de nacht bij Radio 538 begon Jules aan een nieuw avontuur bij radiostation Dolfijn FM op Curaçao. Terug in Nederland belandde hij bij HOT Radio waarna hij in de zomer van 2007 een demo-mp3 naar Radio Veronica stuurde en daar werd aangenomen.

Nu maakt Jules van Hest de overstap naar TMF Radio en krijgt daar zijn dagelijkse show.

What’s next?

Uunco Cerfontaine, Program Director TMF Radio, zegt dat een gepresenteerde live show op TMF Radio ‘een logische volgende stap is’ gezien het feit dat ’de TMF Radio-luisteraar een hoge mate van betrokkenheid heeft bij het station’.

Huiswerk maken doen scholieren niet alleen tussen drie en zes ‘s middags, maar ook ‘s avonds. Dus maakt deze eerste stap de weg vrij voor nog meer gepresenteerde programma’s op TMF Radio? Krijgt Nederland daarmee weer een echt hitstation voor jongeren? Het zou leuk zijn! Ik zeg TMF Radio, ga alvast voor een etherfrequentie ; )

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ‘09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive!

 

Lees ook:TMF HitRadio verdubbelt marktaandeel middagprogramma
Lees ook:Nieuwe Veronica-jock staat vroeg op
Lees ook:Playmate Chantal Hanse veilt slipje op Veronica
Lees ook:Luistertip voor de vroege vogels
Lees ook:Wijzigingen in programmering Radio Veronica

1 Reacties // Reageer

One thought on “TMF Radio start met gepresenteerd programma

 1. Pingback: Dave Foxx nieuwe stationvoice van TMF HitRadio | Radioactive

 2. Pingback: Hed Kandi start met radioprogramma op TMF HitRadio | Radioactive

 3. Pingback: TMF HitRadio verdubbelt marktaandeel middagprogramma | Radioactive

 4. Pingback: Jeroen Post maakt comeback bij TMF HitRadio | Radioactive

 5. Folmer

  Hallo daar,
  Ik heb geen mening over wel of niet presenteren dat maakt mij niet zo veel uit maar waar ik wel een mening over heb dat is het technische gegeven.Ik zal hier daarmee wel verkeerd zitten maar misschien kunnen jullie er iets mee.Ik luister in purmerend naar de kabel op TMF(upc)maar de kwaliteit ervan is dramatisch het geluid is vervormd bij het rechter kanaal zijn de hoge tonen bijna weg,sorry maar het klinkt voor geen meter doe er A.U.B. wat aan ik zap vaak weg omdat het geluid echt niet aan te horen is.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>