Wat is de toekomst voor TMF Radio?

The hits, the whole hits, and nothing but the hits. Dat is TMF Radio, de radiozender met non-stop hitmuziek, gericht op jongeren. Het station startte eind december 2006 en zendt uit via de kabel en internet. Een uitspraak van MTV-directeur Joris Aperghis in vakblad Adformatie doet nu de vraag rijzen wat de toekomst van TMF Radio is.

TMF Radio is een joint venture van MTV Networks en de Sky Radio Group. Joris Aperghis, directeur van MTV, antwoordt in Adformatie op de vraag of hij een punt achter TMF Radio wil zetten, met de reactie daar naar te kijken. Dat meldt David de Jong op DutchMedia.

In het interview geeft Aperghis aan dat TMF Radio nogal lastig te exploiteren is. Rondvraag van DutchMedia leert dat Sky Radio op dit moment niets te melden heeft over TMF Radio en een woordvoerster van MTV kon niets toevoegen aan de woorden van Aperghis.

De uitspraak van de MTV-baas betekent natuurlijk nog niet dat er een beslissing genomen is omtrent de toekomst van het hitstation TMF Radio. Wat ik opvallend vind is dat Aperghis de explotatie van de radiozender 'lastig' noemt. Het uitzenden van non-stop hits lijkt mij niet heel erg lastig, wellicht dat de directeur van MTV doelt op het verdienmodel van de zender.

In de laatste meting van de luistercijfers voor radio heeft TMF Radio een marginaal marktaandeel van 0,3 procent. Ondanks de duidelijke focus op de doelgroep jongeren (handig voor de adverteerders), kan het zijn dat MTV de opbrengsten niet vindt opwegen tegen de investeringen in tijd, geld en moeite die daar tegenover staan…

Ik zou het jammer vinden wanneer de zender daadwerkelijk stopt, want het is een goed equivalent op de radio voor televisiezender TMF. Sterker nog, op TMF Radio hoor je meer muziek dan op de tv-zender. En… je hebt weliswaar commercial breaks, maar niet van die irritante ringtone reclames. Voor de (huiswerk)momenten wanneer je non-stop muziek wilt horen, is TMF Radio een fijn hitstation. In de sportschool waar ik regelmatig kom staat de zender ook aan; de pompende beats van de heetste hits doen je zeker sneller bewegen

Zie ook:
- TMF Superchart nu ook op TMF Radio

Lees ook:Formatverandering TMF Radio toch niet uitgesloten
Lees ook:‘BNR wil participeren in zakelijk tv-programma’
Lees ook:TMF HitRadio verandert naam in HitRadio TMS
Lees ook:Dus toch… RTL FM heet vanaf 27 december TMF Radio
Lees ook:FunX is welvarend radiostation

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wat is de toekomst voor TMF Radio?

  1. Henk

    Ja hij kan wel zeggen dat de exploitatie moeilijk is maar bij MTV doen ze volgens mij bar weinig met het radiostation.

    Ik heb het idee dat alles van de kant van de mensen van Sky Radio moet komen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>