XTC-pillen in reclame Radio 538 Ibiza Week?

Een vrouw met uitgestoken tong met daarop twee pilletjes in de kleuren van Radio 538 (groen en paars) en daaronder de tekst ‘Ibiza Week, win een trip voor 2′. In combinatie met het bekende slash beruchte imago dat feest-eiland Ibiza heeft, denk je direct aan XTC-pillen. Maakt Radio 538 hier indirect reclame voor drugs of zijn het onschuldige vitaminepilletjes?

Van verschillende kanten kreeg ik mailtjes en twitterberichten van mensen die de nieuwe reclame-uiting van Radio 538 zagen. De promotie voor de Ibiza Week doet veel mensen direct denken aan XTC-pillen, maar volgens het grootste radiostation van Nederland is die associatie onjuist.

Vitaminepillen

Tegenover het NRC laat Radio 538 weten dat het niet om XTC gaat, maar om vitaminepillen die door 538 worden uitgedeeld op Ibiza. Woordvoerster Melanie Butter van 538: “We zijn absoluut geen voorstander van drugsgebruik. Als mensen denken dat het om xtc-pillen gaat, is dat jammer. Maar we kunnen de perceptie van mensen niet sturen.”

Verantwoord

Vitaminepillen of XTC, wat je er in ziet laat ik aan jezelf over, maar belangrijker is de vraag of dit wel kan. Wat vind jij? Kan een radiozender als 538 -dat de grootste van Nederland is en ook populair onder de jeugd- zo’n insteek kiezen voor een reclamecampagne?

Dit is de complete uiting waar het om gaat en zoals die te zien is op billboards langs de weg:

Details over de Ibiza-actie vind je op de website van Radio 538.

Lees ook:Radio 538 geeft thuisblijvers het ultieme Ibiza-gevoel
Lees ook:100%NL gaat op zoek naar Look-a-likes
Lees ook:Radio-dj’s aan de Viagra en botox
Lees ook:Armin van Buuren verlengt contract bij Radio 538
Lees ook:Ontslag van 100%NL-dj is ‘geen publiciteitsstunt’

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “XTC-pillen in reclame Radio 538 Ibiza Week?

 1. Eddie

  Het kan wel, maar op mij komt het vooral over als een belediging voor Ibiza, de partyscene daar en indirect dus ook de mensen die er op vakantie gaan. Toen ik de advertentie gisteren in de krant zag, was mijn eerste reactie: “ha, die nemen Ibiza eens ff flink in de maling door te suggereren dat iedereen daar maar de hele tijd aan de pillen zit”

    /   Reply  / 
 2. Daan

  Ach ja.. Et zijn gewoon Skittles!

    /   Reply  / 
 3. Arjen

  Ik wordt hier zo moe van he, waarom moeten mensen overal wat achter zoeken? Natuurlijk maakt een bedrijf als Radio 538 geen reclame voor XTC.

    /   Reply  / 
 4. Manu

  Natuurlijk doet 538 dit met voorbedachte rade. Lekker controversieel en dus een geslaagde marketingcampagne. Het gaat er niet om HOE mensen over je praten, ZOLANG ze maar…
  “We kunnen de perceptie van mensen niet sturen” is natuurlijk een holle frase. Ze houden zich van de domme, maar alles in die afbeelding schreeuwt toch XTC. Dat ziet iedereen.

    /   Reply  / 
 5. Anti drug

  Win een TRIP voor twee … hahahahah
  Ja jo pilletje kan wel, dat is wat 538 nu aan de jeugd laat zien…
  Doet tegenwoordig iedereen, zelfs grote bedrijven met veel invloed knipogen er mee .. Yep dat is hoe ze xtc profileren naar de jeugd van 13 tot 23…

    /   Reply  / 
 6. Veilig Varen

  Vind het een rare stunt en ongepast! En het duidt wel degelijk op drugs

    /   Reply  / 
 7. Mark

  Beneden peil van 538! En dan ook nog zeggen dat ze er zeker geen associatie met XTC mee bedoelen. Tuurlijk, ik geloof het bijna.

    /   Reply  / 
 8. Hans verbiest

  Ik hoop toch echt dat dit niet waar is ik weet dat ze mee en dan gekke sprongen maken maar dit,je moet er toch niet aan denken.

    /   Reply  / 
 9. Henk van de Overkant

  Moraal ridders hierzo. En als het wel op xtc is gebaseerd wat maakt het dan nog uit? We zitten inmiddels 2010 en tegenwoordig weten we het allemaal wel. zo niet, tijd om je ogen open te doen and think outside the box!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>