Radio 538 start televisiezender TV 538

SLAM!FM heeft al enige tijd een eigen digitale televisiezender genaamd SLAM!TV en het publieke station 3FM zendt een aantal radioprogramma’s uit via 101tv en Nederland 3. Radio 538 komt begin 2010 ook met een eigen tv-kanaal. Onder de naam ‘TV 538′ gaat de digitale televisiezender volgend jaar programma’s en items uitzenden die direct gerelateerd zijn aan Radio 538.

Dat maakte 538-directeur Jan-Willem Brüggenwirth bekend in een gesprek met Broadcast Magazine.

Brüggenwirth: “TV 538 gaat komend voorjaar draaien via digitale televisie. Dit is een heel spannend project, het wordt heel leuk. Vergis je niet, we hebben heel veel beeldmateriaal van Koninginnedag tot ons nieuwe feest Evolution in Assen. En optredens, shows op locatie, er is zoveel vastgelegd. Daar kan veel meer mee dan alleen online wat stukjes vertonen.

TV 538 wordt geen kopie van muziekzenders als TMF en MTV. Volgens de algemeen directeur van Radio 538 wordt de nieuwe tv-zender anders: “Zij (TMF/MTV, red.) draaien clipjes, wij hebben meer itempjes. We zullen een aantal herkenbare momenten hebben. Een soort 5 Uur Show tussen vijf uur ‘s middags en zeven uur ‘s avonds. Specials met artiesten. Koppelingen met programma’s, zoals Dance Department op zaterdagavond. Optredens van DJ Tiësto. En ik zou wel de tv-versie van de Top 40 willen hebben.”

Ondanks dat TV 538 niet direct gaat lijken op bestaande muziekzenders, moeten zij zich wel zorgen maken volgens Brüggenwirth: “Het kan allemaal ten koste gaan van de bestaande muziekzenders. In die zin denk ik dat TMF en MTV zich wel zorgen moeten gaan maken.”

De plannen voor TV 538 zijn er en de kabelaars zijn volgens Brüggenwirth bereid om voor de content te betalen. Als de partijen er financieel uit komen, dan wordt TV 538 vanaf begin 2010 opgenomen in de digitale tv-pakketten van de kabelaars.

Zie ook over Radio 538:
- Edwin Evers noemt zijn salaris ‘buitenproportioneel’
- Willem van Hanegem treedt toch op tijdens Live38
- Lindo Duvall in januari 2010 terug op Radio 538
- ‘Robert Jensen komt er bij ons niet in’

Lees ook:Radiostations met muziekzenders op televisie
Lees ook:Jan-Willem Brüggenwirth nieuwe voorzitter Vereniging van Commerciële Radio
Lees ook:OLON: ‘Het woord is aan minister Plasterk’
Lees ook:BBC Radio te beluisteren via Digitenne
Lees ook:Jan Willem Brüggenwirth neem SLAM!FM-taken Jacqueline Bierhorst over

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>