Edwin Evers noemt zijn salaris ‘buitenproportioneel’

De overstap van Edwin Evers van 3FM naar Radio 538 in 2000 was één van de eerste grote dj-transfers in Nederland. De radio-dj kreeg bij Radio5 38 voor exact hetzelfde werk in één klap aanmerkelijk veel meer geld dan bij de publieken. Tot op de dag van vandaag is Evers nog steeds de best betaalde diskjockey van Nederland en vindt zijn inkomen niet in overeenstemming met wat hij presteert, hij noemt het zelfs ‘buitenproportioneel’.

In een interview met het KRO Magazine (week 47) wordt Edwin Evers gevraagd of hij zijn inkomen dat hij met radiomaken vergaart, in overstemming vindt met wat hij presteert. Het antwoord daarop luidt volmondig: ‘Nee”.

Evers vervolgt: “Nou, dat is heel logisch: dat (salaris, red.) is buitenproportioneel. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor voetballers, tenissers of artiesten. Als je ziet wat je er voor moet doen, is dat absoluut buiten proportie, maar als je kijkt naar wat ik doe en wat dat vervolgens oplevert voor dit bedrijf (Radio 538, red.), is het wel degelijk in verhouding.”

De ochtend-dj van Radio 538 realiseert zich goed dat het desondanks ‘nog steeds veel’ is wat hij maandelijks op zijn bankrekening gestort krijgt. Maar hij vindt niet dat hij er heel veel voor hoeft te doen: ”Mensen die ergens talentvol in zijn, voelen vaak niet dat ze daar heel erg veel voor moeten doen. Mijn werk voel ik meer als een totaal uit de hand gelopen hobby.”

Zie ook:
- Edwin ‘Lachzak’ Evers haalt uit naar Adam Curry
- Zilveren RadioSter 2009 voor Edwin Evers

Lees ook:Edwin Evers stopt bij The Voice Of Holland
Lees ook:Zeven weken vakantie voor Edwin Evers
Lees ook:‘Edwin Evers leukste dj van Nederland’
Lees ook:Evenbeeld Edwin Evers krijgt vorm
Lees ook:Evers: “Inspiratie langs de zijlijn”

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Edwin Evers noemt zijn salaris ‘buitenproportioneel’

 1. Jasper

  Staat heel nederig, maar ondertussen verlaagt Evers zijn salaris niet. Je kunt ook gewoon minder vragen hoor.

    /   Reply  / 
 2. redGNU

  Ja, maar hij is natuurlijk ook niet achterlijk. Als hij minder vraagt, betekend het gewoon dat er meer naar de directie van 538 verdwijnt.

    /   Reply  / 
 3. Eddie

  Als je zou uitrekenen hoeveel extra inkomsten 538 jaarlijks genereert dankzij het succes van Evers Staat Op en je zou dat verhouden tot zijn salaris, dan wordt Evers (in verhouding tot wat hij 538 oplevert) in feite onderbetaald…

    /   Reply  / 
 4. Kees

  En hoeveel krijgen die lachzakken van hem betaald?

    /   Reply  / 
 5. eric

  Volgens mij betaald Edwin Rick en Niels uit eigen zak.(Evers BV)

    /   Reply  / 
 6. jhwh

  De man heeft talent en dat moeit beloond worden. kwestie van marktwerking. Dat de normale mens keihard moet werken voor een kutloon is gewoon wat het is.Daar hoef je geen talent voor te hebben, immers elke loser kan dat. Maar als je vraagt of de werled oneerlijk is dan volmondig JA!!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>