Vijftien jaar 538 Dance Smash gevierd met verzamelalbum

Lex Harding haalde eind jaren zestig het principe van ‘hit tips’ naar Nederland. Daarmee was de Alarmschijf geboren. Inmiddels zijn er meer dan tweeduizend platen een week lang met die titel vereerd en heeft de Alarmschijf een groot aantal afgeleiden gekregen. Eén daarvan is de Dance Smash van Radio 538 die in 1994 gelanceerd werd, een idee van onder andere Wessel van Diepen. De Dance Smash bestaat ondertussen ook al vijftien jaar en dat viert Radio 538 met een ‘best of’-cd waarop de honderd grootste Dance Smash hits staan.


Wekelijks kiest de muziekredactie van Radio 538 de nieuwe ‘Dance Smash’. Het radiostation heeft in vijftien jaar tijd meer dan 750 platen tot Dance Smash benoemd. De honderd allerbeste dance tracks zijn geselecteerd voor de cd ‘Best of 538 Dance Smash’.

Het album is mede samengesteld door luisteraars. Zij konden namelijk hun top 5 Dance Smash hits doorgeven via Radio538.nl. De populairste platen zijn: Brooklyn Bounce met ‘Club Bizarre’ (2001), Fedde le Grand met ‘Put Your Hands Up 4 Detroit’ (2006), Safri Duo met ‘Played-a-Live’ (2001), Tiësto met ‘Traffic’ (2003) en Guru Josh Project met ‘Infinity 2008′.

De jubileum-cd ‘Best of 538 Dance Smash’ is sinds 1 juni 2009 te koop.

Lees ook:Geen Top 40 door jubileum Edwin Evers
Lees ook:De afgeleiden van de Alarmschijf
Lees ook:2000e Alarmschijf vrijdag op Radio 538
Lees ook:Radio 10 Gold start de zomer met Top 100
Lees ook:100%NL komt opnieuw met ‘Allerbeste Top 100′

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vijftien jaar 538 Dance Smash gevierd met verzamelalbum

  1. Pingback: De afgeleiden van de Alarmschijf | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>