Muzikale tijdreis door 5 decennia op Oudejaarsavond

Radiostation Kink FM komt op Oudejaarsavond met een bijzonder muzikaal programma: ‘Kink FM Uitklokken’. Kink-dj Diederik van Zessen (foto) zal van 18:00 tot 01:00 een programma verzorgen waarin hij letterlijk door de tijd reist. De avond bestaat uit een muzikale reis door de afgelopen decennia, waarna Van Zessen samen met de luisteraars probeert te voorspellen welke muziek het komende decennium bepalend zal zijn. Na de jaarwisseling draait Diederik de meest feestelijke pop en rock muziek.

Uitklokken

Alle muzikale tijdsbeelden en hoogtepunten van de afgelopen vijf decennia komen aan bod in een vijf uur durend programma. Ieder kalenderjaar wordt vertegenwoordigd door één nummer. Om 18:00 uur vangt Diederik aan in 1960 en om 18:30 is het 1965, en zo verder. Bob Dylan met ‘Like A Rolling Stone’ uit 1965 wordt om 18:30 gedraaid en ‘Paranoid Android’ van Radiohead uit 1997 komt om 21:45 voorbij. Om 23:00 is de eindbestemming bereikt: 2009.

In ieder uur staat een Nederlandse artiest centraal die in dat bepaalde decennium succes boekte. Onder het mom van ‘Het Jaar Van’ blikt Diederik tijdens een gesprek met de betreffende artiest, zoals Harry Muskee van Cuby & The Blizzards en Bart van der Weide van Racoon, terug op die gloriedagen.

Aftellen

Vanaf 23:00 uur bepaalt de luisteraar met welke muziek het nieuwe jaar wordt ingeluid. Tussen 23:00 en 00:00 doet Diederik met de luisteraar een voorspelling welke artiesten in het volgende decennium het geluid zullen blijven bepalen.

Inkoppen

Na de jaarwisseling is het naast de oliebollen, champagne en vuurwerk ook tijd voor feestmuziek op Kink FM. In het zevende en laatste uur van de live-uitzending is het tijd voor de voetjes van de vloer om 2010 feestelijk te verwelkomen met nummers als ‘Kids’ van MGMT, Blur’s ‘Song 2’ en ‘Omen’ van The Prodigy.

Lees ook:Kink FM-dj terug van festivaltour
Lees ook:Muzikaal ontbijt met Singer-Songwriter Sundays
Lees ook:Thymen Wabeke vervangt festivalganger Diederik
Lees ook:The Best Of… vijftig jaar popmuziek
Lees ook:Radio 2 presenteert The Best Of…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>