Kink FM draait de 100 beste nummers van 2009

De beste singles van het jaar staan weer in de juiste volgorde. Traditiegetrouw zendt Kink FM de meest toonaangevende nummers van het jaar uit in de speciale ‘Kink 100 over 2009′. De Kink 100 wordt uitgezonden op 24 december van 09:00 tot 17:00 uur. De top-3 bestaat dit jaar uit Placebo (‘For What It’s Worth’), Mando Diao (‘Dance With Somebody’) en Editors (‘Papillon’).

Placebo is de lijstaanvoerder met hun wereldwijde hit ‘For What It’s Worth’. Deze single staat hiermee in 2009 het langst en het hoogst in de Kink 40, de wekelijkse singlelijst die op vrijdag tussen 16:00 en 19:00 uur wordt uitgezonden. Placebo kwam dit jaar terug met een nieuwe drummer en een nieuw fris album: ‘Battle for the Sun’. Dit succes bracht ze als afsluiter naar Pinkpop.

De tweede positie is voor Mando Diao die met ‘Dance With Somebody’ de beste, opgewekte radiohit hebben gescoord. Op nummer 3 staat Editors met hun leadsingle ‘Papillon’. Het nummer is afkomstig van het derde studioalbum ‘In This Light and On This Evening’ waarop ze de synthesizer met klasse hebben uitgevonden. Een overzicht van de Kink 100 staat op kinkfm.com .

Naast de bepalende muziek van onder meer Muse, The Gossip, Editors en The Temper Trap is er ook aandacht voor het belangrijkste popnieuws van het jaar, zoals de breuk van Oasis, de nieuwe supergroep formaties als Them Crooked Vultures en reünies van Skunk Anansie en Pavement.

De Kink 100 wordt op de dag van Kerstavond gepresenteerd door Metha de Vos, Mark van der Molen en Martijn Biemans. Heb je ‘m 24 december gemist? Geen nood, want de lijst wordt herhaald op nieuwsjaardag tussen 02:00 en 22:00 uur.

Lees ook:Nog één keer de beste nummers van 2009
Lees ook:Kink 1500 van start op Kink FM
Lees ook:‘Black van Pearl Jam het beste nummer ooit’
Lees ook:Namen Pinkpop 2010 bekend gemaakt op 3FM
Lees ook:Kink FM zoekt 1400 beste nummers ooit gemaakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>