X-Rated viert 14-jarig bestaan met speciale uitzending

Tegelijk met het 14-jarig bestaan van radiostation Kink FM viert ook het programma X-Rated zondag zijn 14e verjaardag. De samenstelling van het jarige radioprogramma is dan voor een keer in handen van de luisteraars. X-Rated is het radioprogramma voor experimentele muziek. De wekelijkse uitzendingen brengen veel nieuwe (elektronische) muziek, avant-garde en wave-muziek, gelardeerd met interviews en specials. Programmamaker Arjen Grolleman (foto) over de uitzending van zondag:


Toen ik 14 jaar geleden met het programma begon had ik ook niet verwacht dat het zo’n lang leven zou zijn beschoren, maar het stemt zeker gelukkig; je ziet toch dat in ‘Hilversum’ de wat ontoegankelijker muziek zoveel mogelijk wordt gemeden. In X-Rated willen we juist die muziek ten gehore brengen.

In het verleden bracht X-Rated specials met obscure bands als Einstürzende Neubauten, Laibach en Current 93. Ook bracht het programma diverse verzamelalbums uit (X-Rated: The Electronic Files, X-Rated: The Dark Files), en mede-organiseerde het concerten van namen als Coil, Psychic TV, Black Sun Productions, Chris & Cosey en Whitehouse. “We hebben inderdaad niet stilgezeten”, concludeert Grolleman. “En dat vieren we dus aanstaande zondag. Luisteraars mogen hun favoriete experimentele tracks aller tijden mailen, dus verwacht muziek van Nico tot aan Sigur Ros, en van Joy Division tot aan The Swans. Drie uur lang genieten!

‘X-Rated’ is zondag van 21:00 tot 00:00 uur te beluisteren op Kink FM.

Lees ook:X-Rated zondag met In Memoriam voor Roy Avni
Lees ook:Kink X-Rated krijgt doorstart bij Concertzender
Lees ook:Speciale Avondland ter nagedachtenis Arjen Grolleman
Lees ook:Grolleman was boos op Veronica-directie
Lees ook:Kink FM krijgt verfrissing en nieuwe crossmediale opzet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>