Toekomst Radiogala onzeker

Rick in de Morgen wint Gouden RadioRing op Radiogala 2014

In het decembernummer van Broadcast Magazine staat een uitgebreide reportage over de negende editie van het Radiogala. Het is alweer bijna een maand geleden dat de publieks- en vakjuryprijzen voor de Nederlandse radio werden uitgereikt. Op de afterparty van het Radiogala ging het gerucht dat het wel eens de laatste editie zou kunnen zijn geweest.

Arjan Snijders maakte als eindredacteur bij de AVRO de radiopublieksprijs groot en bouwde het uit tot het Radiogala zoals het nu is. Probleem is dat Mister Radioring de AVROTROS in 2015 moet verlaten. Komt er wel een tiende editie?

“Natuurlijk, die kan er niet níet zijn, al weet ik nog niet hoe en waar en met wie”, aldus Snijders in Broadcast Magazine. “Het hangt ervan af in welke mate AVROTROS het in huis wil houden. Het is hun merk, maar er is straks niemand binnen de omroep die er een paar maanden mee bezig kan zijn en die weet hoe je dit voor bijna niks realiseert. Ze kunnen me wel inhuren, maar dat kost nu eenmaal meer. Ik vermoed dat het financieel niet uit kan en ik hoop dat we het dan bij een andere omroep mogen onderbrengen. Of dat de NPO het maakt, in opdracht van AVROTROS of zo. Dan zetten we wel wat NPO-vlaggen in de gang.

Lees ook:RadioRing en Marconi Awards verder als een prijs
Lees ook:Wat is jouw favoriet voor de Radioring 2014?
Lees ook:Website en boek over Veronica
Lees ook:RadioRing 2014, waar stem jij op?
Lees ook:Is de Gouden RadioRing gestolen? (filmpje)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Toekomst Radiogala onzeker

  1. Geluid verhuur

    Dit zou heel erg jammer zijn voor de radiowereld

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>