Erik de Zwart: “Helft van de publieke radiozenders kan weg”

Het blijft een eeuwige discussie vrees ik. Wat mag de publieke omroep wel en vooral niet doen. Erik de Zwart, sinds november de baas bij Radio Veronica, deed afgelopen vrijdag ook weer eens zijn plasje over de publieke radiozenders. Hij was te gast bij BNR Nieuwsradio en zei dit:

“Als er een veiling komt in 2017, dan moet de hele FM-band opnieuw worden ingedeeld vind ik. De helft van de zenders van de publieke omroep zou weg kunnen. De publieke omroep doet eigenlijk niet wat ze moet doen. 3FM bijvoorbeeld, heeft de taak om 16- tot 24-jarigen te bereiken, maar dat doen ze niet. Radio 1 is wel een echte profileringszender. Ook Hilversum 4 heeft als klassieke muziekzender bestaansrecht, maar Radio 5 is gewoon Radio 10 en Radio 6 is gewoon Sublime. Daar zou veel meer ruimte moeten komen voor nieuwe spelers.”

Vanaf 2017 worden de kavels voor FM-zenders wellicht opnieuw geveild. Minister Kamp van Economische Zaken beslist daar in 2016 over. Dit hangt af van het aantal Nederlandse huishoudens dat dan al luister via digitale radio (DAB+). Als 50% of meer digitaal luistert, wordt er waarschijnlijk niet geveild. Volgens De Zwart zouden de geclausuleerde kavels bij een nieuwe veiling kunnen verdwijnen. De markt regelt het volgens hem zelf: “Je gaat toch niet met jezelf concurreren. Als je in een groep al een hitzender hebt, ga je er niet nog één naast zetten. Dus als je die eigendomseisen loslaat, gaat dat echt wel goed. Dat kan alleen maar zorgen voor een gevarieerder aanbod.”

 

 

Lees ook:Voorbereidingen gestart voor veiling kavels A7, B08 en C08 in april
Lees ook:Inboedel van LLiNK onder de hamer
Lees ook:Veiling kavel A7 gestart
Lees ook:Jan Westerhof vindt DAB nu beste digitale optie
Lees ook:Partij v/d Vrijheid wil één publieke radiozender

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>