Radio over de Grens: Capital FM (Groot-Brittannië)

200px-Capital_FM_Network_logoIn de wekelijkse rubriek ‘Radio over de grens’ lees je iedere donderdag over een bijzonder radiostation in het buitenland. Deze week ‘Capital FM’ uit Groot-Brittannië.

Het ‘nieuwe’ RadioActive pakt groots uit, en daarom pakken we in Radio over de Grens ook direct het grootste radiostation van Groot-Brittannië erbij. Capital FM 95-106 is het grootste radionetwerk van het Verenigd Koninkrijk. De zender bereikt gemiddeld 7,1 miljoen luisteraars in de doelgroep 15-34.

Capital, maar toch lokaal

Het station zelf is landelijk, maar toch is de zender lokaal. Elke stad of regio heeft een eigen Capital FM-editie. Elke werkdag wordt er tijdens de ochtend- en avondspits lokaal uitgezonden, net als op zaterdag- en zondagmorgen. Hiervoor ontkoppelt elke editie dus even met de hoofdstudio in Londen om een programma voor de regio te maken.

Hits, hits, hits…

Het station hanteert een zogenaamd Contemporary Hit Radio (CHR) format, dat betekent dat het station alleen maar hits and nothing but the hits draait. Daarnaast is er ook ruimte voor Showbizz, Nieuws en DJ’s.

Capital XTRA

Veel stations kunnen een puntje zuigen aan het beleid van Capital, de zender is zó succesvol dat ze er gewoon een zusterzender met dezelfde naam bij hebben, maar dan voor een iets jonger publiek, Capital XTRA. Je kunt het vergelijken met 538 en SLAM!FM in Nederland. Capital XTRA is in Londen via de ether te ontvangen en in de rest van het land via digitale radio. XTRA zendt meer Urban en Dance uit dan zijn grote broer.

Capital TV

De zender heeft niet alleen een radiostation, maar ook een TV-zender. Capital TV zendt 24 uur per dag non-stop clips uit, maar heeft ook exclusief materiaal zoals het grote Jingle Bell Ball.

Global Radio

Capital is onderdeel van een enorme radiogroep, Global Radio, die onder meer de zender Classic FM en Heart in zijn bezit heeft. Hier zal Radio over de Grens regelmatig over schrijven.

 

Heb jij nog suggesties voor Radio over de Grens? Laat het ons weten!

Lees ook:Stichting Nederlandse Top 40 en Radio 538 lanceren nieuw radiostation: Top 40 Radio
Lees ook:De Week Van De Nummer 1 Hits op Sky Radio
Lees ook:Radio over de Grens: FUN Radio (Frankrijk)
Lees ook:Radio 10 lanceert: Radio 10 Rockhits
Lees ook:Radio over de Grens: JOE fm (België)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Radio over de Grens: Capital FM (Groot-Brittannië)

 1. Iemand

  Hallo Radioactive.
  Mijn suggestie voor radio over de grens is: Radio Fun uit Frankrijk. Het is een beetje te vergelijken met Slam!FM maar dan wat meer dance geloof ik.

    /   Reply  / 
  1. Redactie IP Auteur

   Hoi, dank voor je suggestie! FUN Radio stond al op de planning, dus die komt er zeer binnenkort een keer aan. Stay Tuned!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>