Serious Request levert ruim 12 miljoen op

Vanaf het begin wisten de Friezen het zeker: ‘hun’ Serious Request zou meer geld opleveren dan elke tot nu toe gehouden editie. Op de valreep is het ze dan toch gelukt, het eindbedrag is dit jaar €12.302.747. 

De actie van 3FM, met als doel het onder de aandacht brengen van het feit dat jaarlijks veel kinderen overlijden aan de gevolgen van diarree, was vanaf het begin al succesvoller dan andere edities: de tussenstanden waren telkens (net) iets hoger dan die van vorig jaar.

Op de slotdag werd rond 18:00 het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt door 3FM-coördinator. Met ongeveer €8.6 miljoen was deze ook hoger dan voorgaande jaren. Twee uur later werd bekend gemaakt dat de grens van €10 miljoen was gepasseerd.

DJ’s Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering waren dolblij toen het bedrag bekend gemaakt werd. Zij zaten 6 dagen vast in het Glazen Huis in Leeuwarden.

Lees ook:Top 2000 bereikte 11 miljoen Nederlanders via radio, tv en internet
Lees ook:Top Serious Request opnieuw meer beluisterd
Lees ook:3FM Serious Request bereikte ruim 10 miljoen mensen
Lees ook:Eindstand 3FM Serious Request 2008: € 5.637.937,-
Lees ook:Minder verlies voor radiotak RTL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>