Radiozenders debet aan lagere winst De Persgroep

En dan wat financieel nieuws op deze zonnige zondag. Het Belgische bedrijf De Persgroep, dat in Nederland eigenaar is van onder meer de kranten Trouw en de Volkskrant, behaalde over 2009 24 procent minder winst, bij een omzet die 42 hoger lag dan in het jaar ervoor. De Persgroep wijt de lagere winst aan de lagere advertentie-inkomsten, vooral bij de radiozenders. Het mediabedrijf is ook voor 100% eigenaar van de Nederlandse tak van Q-music.

De Persgroep is eigenaar van verschillende kranten, magazine, radio- en televisiezenders.

Het bedrijf bezit 50% van de aandelen in de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), dat op haar beurt weer eigenaar is van radiozenders JOE fm en Q-music (de Vlaamse zender). Q-music in Nederland is volledig in handen van De Persgroep.

Dagblad Trouw meldt dat  volgens bestuurder Christian van Thillo 2009 een ‘zwaar en intensief overgangsjaar’ was. “Zo maak ik er liefst geen twee na elkaar mee”, aldus de Vlaamse media-ondernemer.

De advertentiemarkt op radio kreeg in Nederland een enorme dreun en daalde met maar liefst 16 procent. Eerder dit jaar zagen we aan de jaarcijfers van de Telegraaf Media Groep (TMG) al dat de radiomarkt het zwaar heeft (gehad). TMG-onderdeel Sky Radio zag de opbrengsten in 2009 met bijna twintig procent dalen.

ZIE OOK:
- Sky Radio geraakt door slechte advertentiemarkt

Lees ook:Q-music wordt op termijn onderdeel van PCM
Lees ook:Waarom verkoopt John de Mol zijn Vlaamse 4FM?
Lees ook:Roularta Media Group: “VMMa wordt niet verkocht”
Lees ook:Sterke winstdaling RTL Group
Lees ook:NMa: KPN-zendmasten mogen naar Frans bedrijf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>