Radiocoach Pierre Papa start basistraining radiopresentatie

Als radiomaker bij een lokale omroep ken je het vast wel: je hebt veel vrijheden maar weinig tot geen begeleiding met betrekking tot het maken van radio. Maar hoe weet je dan of je een goede radioshow maakt? Wat moet je wel en wat moet je niet op de zender zeggen? En hoe gebruik je je stem het beste? Allemaal vragen waar je met wat coaching antwoord op kunt vinden. Heb jij serieuze ambities om radio-dj te worden? Of ben je al deejay en wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan moet je even opletten, want radiocoach Pierre Papa start in september een basistraining in radiopresentatie.

Het coachingsbedrijf Radiocoach van Pierre Papa organiseert op zaterdag 12 september 2009 een Basistraining Radiopresentatie. In de training, die een hele dag duurt, leer je je presentatievaardigheden ontwikkelen, vind je jouw ideale radiostem en maak je kennis met de belangrijkste aspecten van het radiovak. De cursus wordt gehouden in het hart van radioland: op het Mediapark in Hilversum.

Professionele coaches

De training wordt gegeven door twee enthousiaste radioprofessionals: radiocoach Pierre Papa (foto) en stemcoach Mischa Blok. Pierre is in het dagelijks leven deejay en presentatiecoach, onder andere bij de landelijke radiozender Kink FM. Ook trainde hij jarenlang jong Nederlands radiotalent bij de Veronica Radioschool. Mischa is gediplomeerd logopedist en is gespecialiseerd in het stemcoachen van radiopresentatoren. Mischa is naast stemcoach ook werkzaam als nieuwslezer bij het ANP en als redacteur bij BNR Nieuwsradio.

Inhoud training

In de basistraining van Pierre Papa komen zaken aan bod als deejaytechniek, flow, tone of voice, stemgebruik, ademhaling en tekstbehandeling. De training blijft niet beperkt tot het braaf luisteren naar de professionals, want de deelnemers mogen ook meteen aan de slag gaan met de geleerde vaardigheden. Na afloop van de cursusdag krijgt men een persoonlijk presentatie- en stemadvies mee naar huis, zodat er ook na de training gewerkt kan worden aan de ontwikkeling van de radiovaardigheden.

Aanmelden

De Basistraining kost 125 euro per persoon en is inclusief lunch, op het Mediapark in Hilversum. Aanmelden kan via radiocoach.nl/aanmelden. En oja, de cursist die het origineelste en leukste item maakt op deze training mag een keer aanwezig zijn bij de zondagmiddagshow van Bart Arens op 3FM.

Lees ook:Pierre Papa komt met tweede basistraining radiopresentatie
Lees ook:Pierre Papa en Marlous Löffelman geven tweede training radiomaken
Lees ook:Pierre Papa en Marlous Löffelman geven opnieuw een nieuwe training radiomaken
Lees ook:Radiocoach geeft training Radioshow Maken
Lees ook:Derde training Radio Show Maken in Hilversum

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Radiocoach Pierre Papa start basistraining radiopresentatie

 1. Jorn van der Eng

  Wat denken jullie? Aanrader?

    /   Reply  / 
 2. Marco

  Voor 125 euro leert hij je dus hoe het niet moet en haalt alle spontaniteit en creativiteit uit nieuwe talenten…Doet ie goed…

    /   Reply  / 
  1. Jorn van der Eng

   Dus als ik het goed begrijp kan ik me beter bij jouw aanmelden voor “de fijne kneepjes”?

     /   Reply  / 
 3. marc

  tja, pierre papa! dr is een reden waarom hij alleen maar de radioschool en kink fm dj’s mag coachen. besteed je 125 euro aan iets nuttigs zou ik zeggen.

    /   Reply  / 
 4. Eddie

  Coacht die Pierre verder geen andere zenders/jocks? De Radioschool van Veronica bestaat al niet meer en bij Kink FM is het niveau vaak niet veel beter dan bij een lokale omroep, vind ik eerlijk gezegd…
  En is hij zelf in het verleden eigenlijk ook jock geweest bij een landelijk station?

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Verslag radiocoaching door Pierre Papa (foto’s) | Radioactive

 6. Pingback: Pierre Papa komt met tweede basistraining radiopresentatie | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>