Sneller op je werk door ochtendradio

De recessie vermindert het aantal files op de Nederlandse snelwegen, maar toch kun je er nog steeds niet om heen. Iedere ochtend, middag en avond staan grote knooppunten vast. Maar wist je dat het luisteren naar de radio er voor kan zorgen dat je ‘s morgens sneller op je werk bent? Dat blijkt uit een promotieonderzoek van Enide Bogers van de Technische Universiteit Delft. De verkeerskundige onderzocht in hoeverre mensen hun keuzes maken op basis van de informatie die zij krijgen. En wat blijkt, ochtendradio kan je daar goed bij op weg helpen.


Enide Bogers onderzocht wat de 2.500 proefpersonen uit haar onderzoek gedurende het experiment leerden van hun ervaringen. Nu blijkt dat mensen stugge gewoontedieren zijn die het liefst vasthouden aan hun gebruikelijke route. Echter, automobilisten die veel verkeersinformatie tot zich nemen, kiezen vaker een snellere route om op hun werk te komen.

Het loont dus wel om goed op te letten tijdens de verkeersinformatie op de radio. De meeste zenders brengen een dergelijk bulletin (in ieder geval tijdens de spits) ieder half uur.

Lees ook:Bij een verjaardag hoort een feestje
Lees ook:Frits Spits even presentator op Radio 4 voor Gedichtendag
Lees ook:Pilot Spitsradio op Traffic Radio succesvol
Lees ook:Albert Heijn opnieuw beste radiocommercial van de maand
Lees ook:Theo Gerritsen stopt na 30 jaar files lezen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sneller op je werk door ochtendradio

  1. Pingback: Betere verkeersinformatie op de radio | Radioactive

  2. Pingback: Crash Test Dummies | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>