3FM een week lang in het teken van ’00s Request’

Eindelijk eens een themaweek op de Nederlandse radio waarvoor je geen diepgaande bestudering van de popgeschiedenis nodig hebt. Zelfs de tieners van nu kunnen komende week de meeste songs wel meezingen op 3FM. De publieke popzender staat vanaf vrijdag de 13e namelijk een week lang in het teken van ’00s Request’ (spreek op z’n Engels uit: Zeroes Request). Dat bekent dat er zeven dagen lang enkel nummers van het jaar 2000 tot nu worden gedraaid op 3FM.

 

Vrijdag 13 februari om 19:00 uur gaat de ’3FM 00s Request’ van start. Met het einde van het eerste decennium van deze eeuw in zicht, draait 3FM een week lang de mooiste platen van 2000 tot nu; de favorieten van 3FM-luisteraars en de persoonlijke favorieten van de dj’s. 

Bart

De 3FM programma’s besteden tijdens 00s Request aandacht aan de eerste tien jaar van de 21ste eeuw. Zo draait Bart Arens zaterdag 14 februari tussen 15:00 en 18:00 uur de bestverkochte platen van het afgelopen decennium in de MegaTop 50.

Giel

Giel steekt in zijn ochtendshow één van de grootste 00s hits in een nieuw jasje. Ondermeer Krezip, Boris, Wouter Hamel, Nikki en Serious Talent band ‘Kyteman’ geven gehoor aan Giels verzoek een eigen versie te maken van het nummer Crazy van Gnarls Barkley.

Paul

Paul Rabbering leeft zich deze week volledig uit op kersverse ‘vrijdagmiddagmixen’ van 00s platen. Voor 00s Request dus niet alleen op vrijdag, maar iedere werkdag twee totaal verschillende platen die naadloos in elkaar worden gemixt, waardoor er een compleet nieuw nummer ontstaat.

Coen & Sander

Coen en Sander gaan terug in de tijd en nemen iedere dag twee jaren uit het afgelopen decennium onder de loep. Maandag staan ze stil bij het jaar 2000 en 2001. Het bandje K-Otic, wat voortkwam uit het televisieprogramma Starmaker, brak in 2001 door. Wat is er met hen gebeurd? Sita en Bart van K-Otic zijn bij Coen en Sander te gast.

00s Request Top 100

Op vrijdag 20 februari van 10:00 tot 18:00 uur komen de favoriete Zeroes platen van de 3FM-luisteraars voorbij in de ’00s Request Top 100′. Luisteraars kunnen tot donderdag 19 februari 12:00 uur stemmen op hun favoriete platen.

De themaweek 00s Request eindigt 20 februari om 18:00 uur met de ’00s Request Dance Classics Party Mix’. Een uur lang de beste danceplaten van de afgelopen tien jaar, aan elkaar gemixt door Martin Boer (2 Brothers on the 4th Floor).

Zie ook over 3FM:
- Claudia de Breij mag niet praten
- Eric Corton maakt pilot voor tv-programma over popmuziek
- Coen & Sander zijn de Bert & Ernie van de radio
- Stembussen voor ‘Zeroes Request’ geopend

Lees ook:3FM zoekt de beste plaat van het afgelopen decennium
Lees ook:Stembussen voor ‘Zeroes Request’ geopend
Lees ook:3FM komt terug met de Zeroes Request
Lees ook:Zeroes Request Clip nu te bekijken in aanloop naar 3FM Zeroes Request
Lees ook:‘Sex on Fire’ nummer 1 in Zeroes Request Top 100

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “3FM een week lang in het teken van ’00s Request’

  1. Pingback: Goud en zilver voor Coldplay in ’00s Request Top 100′ | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>