DJ Glazen Huis omgekomen bij brand

De 3FM-actie Serious Request werd in 2008 voor het eerst ook in Kenia gehouden. In de hoofdstad Nairobi was het Ghetto Radio dat zich aansloot bij de benefietactie met het Glazen Huis. Eén van de drie dj’s die opgesloten werd in het huis was Angela Wainaina, voor het gemak ‘Angel’ genoemd. Net als de dj’s in Nederland en België aten ook de Keniaanse radiomakers zes dagen lang niet. Het lange vasten hebben de presentatoren wel overleefd, maar iets anders is één van dj’s fataal geworden.

Angel is namelijk één van de slachtoffers van een hevige brand in een supermarkt in Kenia, dat schrijft Kees Broere op het Volkskrantblog. In de supermarkt in de hoofdstad Nairobi brak vorige week woensdag brand uit. Op dat moment waren veel mensen inkopen aan het doen en volgens getuigen schreeuwden mensen achter gesloten deuren om hulp. Omstanders meldden dat de deuren van de winkel op slot waren gedaan, waardoor niemand de supermarkt in of uit kon. Onder de slachtoffers is dus ook radio-dj Angel, de vrouw die zich met hart en ziel inzette voor het goede doel.

Zie ook:
- Ghetto Radio doet Serious Request vanuit Kenia
- 5,9 Miljoen luisteraars voor 3FM Serious Request 2008`
- Totaal ruim 9,3 miljoen euro opgehaald met Serious Request

Lees ook:Totaal ruim 9,3 miljoen euro opgehaald met Serious Request
Lees ook:Ghetto Radio doet Serious Request vanuit Kenia
Lees ook:Giel Beelen met zijn ochtendshow vanuit de Keniaanse sloppenwijken
Lees ook:Serious Request Kenia stilgelegd na storm
Lees ook:Giel Beelen wordt ambassadeur van Ghetto Radio

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “DJ Glazen Huis omgekomen bij brand

 1. Kees

  Wie gaat er dan ook olie lopen snaaien met een peuk in z’n bek?

    /   Reply  / 
 2. Florent

  Beste Jorn,

  Angel was een van de slachtoffers van de brand in een winkelcentrum waarbij 30 mensen zijn omgekomen, mede doordat nooduitgangen waren geblokkeerd. Die gebeurtenis had niets te maken met de brand van de gekantelde vrachtwagen met brandstof die enkele dagen later nog meer slachtoffers eiste.

  Groet,

  Florent

    /   Reply  / 
  1. Jorn Agterberg Auteur

   Dankjewel Florent voor je reactie! Erg slordig van mij, ik heb het bericht inmiddels aangepast!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>