Ringtone-ondernemer Johan Looijenga naar Sky

Hij studeerde Informatica aan de Technische Universiteit Twente, ging werken bij het Zweedse Ericsson en had een boven-gemiddelde interesse in ringtones voor mobiele telefoons. Johan Looijenga (43) was één van de eersten die zich verdiepte in het mooier laten klinken van ringtones en richtte Mobillion op. De laatste jaren was hij ook actief bij een dochteronderneming van de Telegraaf en nu stapt hij over naar Sky.

Met een miljoenenomzet is het bedrijf waar Looijenga directeur van was één van de grootste ringtoneproducenten van Nederland. Mobillion is tegenwoordig voor 100% in handen van de Telegraaf Media Groep (TMG). Bij TMG-dochter All Connected Media is Johan Looijenga als directeur actief geweest met nieuwe web tv-formats en overnames in de internetmarkt, zoals de overname van Sugababes.nl.

Per 1 januari 2008 zal Looijenga in dienst treden bij de Sky Radio Group en daar wordt hij als Digital Director eindverantwoordelijk voor alle digitale activiteiten op het gebied van internet en mobiel. Daarnaast behoort ook de ICT-automatisering binnen de Sky Radio Group tot zijn taak.

Als je de cv van Johan Looijenga bekijkt, dan kunnen we nog heel wat verwachten van Sky Radio en de andere zenders van hetzelfde concern (Radio Veronica, Classic FM, TMF Radio). Het netwerk heeft Johan Looijenga al, want zowel Mobillion, All Connected Media én de Sky Radio Group zijn (deels) in handen van de Telegraaf Media Groep.

Zie ook:
- Directeur Carlo de Boer vertrekt bij Sky Radio

Lees ook:Nu ook een nieuwe marketing director bij Sky
Lees ook:Nog meer veranderingen bij Sky Radio
Lees ook:Sky Radio geraakt door slechte advertentiemarkt
Lees ook:iPhone aanjager mobiel radio luisteren?
Lees ook:Waterstad FM overgenomen door mediagroep NDC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>