Bezem door BBC, 1.800 ontslagenen

Het zat er al aan te komen, want de geruchten deden al langer de ronde. Maar vandaag, donderdag 18 oktober, werd de pijnlijke waarheid duidelijk: de bezem gaat door de BBC. Ruim 1.800 medewerkers krijgen hun ontslag aangezegd. De grootste reorganisatie ooit bij de BBC heeft ook gevolgen voor de radio.

De British Broadcast Corporation gaat flink snijden in het personeel om het financieel tekort van maarliefst 2,9 miljard euro te compenseren. De omroep gaat onroerend verkopen en zal minder tv-programma's gaan maken. De BBC kan wel eens een soort RTL8 maken, want minder nieuwe programma's betekent meer herhalingen.

De nieuwsredacties van BBC Radio gaan in de toekomst samenwerken met die van televisie en multimedia. Daardoor worden er volgens de BBC 500 werkplekken overbodig.

Lees ook:Tekort aan 10-eurobiljetten door actie Veronica?
Lees ook:BBC Radio lanceert nu ook muziekpodcasts
Lees ook:Google sluit radioreclame-deal met Clear Channel
Lees ook:“Omroep Amersfoort moet fuseren met RTV Eemstad”
Lees ook:Kabinet compenseert inkomstenverlies van omroepen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>