[Audio] Blog.nl sterk groeiende

De portal Blog.nl waar deze weblog deel van uitmaakt, is de laatste maanden sterk groeiende. Bij elkaar bezoeken nu 450.000 mensen per maand één of meer van de 31 themablogs, waaronder dus Radioactive.blog.nl. Een mooi resultaat in nog geen jaar tijd én het bewijs dat professionalisering van weblogs zijn vruchten afwerpt. De afgelopen weken kreeg ons netwerk veel aandacht van de zenders BNR Nieuwsradio en Radio West.
De initiatiefnemer van Blog.nl heet… Ben Blog. In tegenstelling tot wat je zou denken, is dat écht zijn naam. De stamboom gaat terug tot aan het begin van de achttiende eeuw. Zes jaar geleden – toen nog niemand van webloggen had gehoord – liet hij Blog.nl vastleggen als domeinnaam voor een familiewebsite. Zoon Ayalon Blog begon daar later een site voor hem en zijn vrienden. Toen het bloggen eenmaal populair werd, wilden diverse bedrijven het domein overnemen.

Na uitgebreid marktonderzoek besloten ze de naam niet te verkopen, omdat ze zélf iets met webloggen wilden gaan doen. De technische en zakelijke know-how was er al. Ayalon Blog heeft als ICT-er veel kennis van het bouwen van websites en zijn vader Ben is van oorsprong econometrist. Hij begon na een carrière in de logistieke dienstverlening zijn eigen bedrijf en runt daarnaast Blog Online BV.

Passie

Blog.nl biedt faciliteiten voor weblogs aan, maar is ook uitgever van inmiddels 31 themablogs waar professionele journalisten schrijven over hun passie. In ruil hiervoor krijgen redacteuren de helft van de advertentieopbrengst. Gezien de enorme groei van het aantal bezoekers verwacht Ben Blog om binnen afzienbare tijd break-even te draaien. Het webloggen is zó geprofessionaliseerd dat steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van de blogfunctionaliteit.

De themablogs zelf worden ook steeds beter bezocht. Eén van de populairste wordt gemaakt door Herman Roggeveen, die naast zijn dagelijkse werk als webredacteur bij onder meer RTL Z in de avonduren schrijft voor de tv-weblog Zappen.blog.nl. De site trekt enkele duizenden zappers per dag en andere media nemen ook nieuws van de blog over, zoals deze scoop over Talpa. Twee maanden na de officiële lancering trekt ook Radioactive.blog.nl steeds meer vaste bezoekers.

Contact

Het mooie van webloggen is dat je als redacteur niet alleen schrijft, maar ook direct in contact staat met je publiek. Ik ervaar het zelf als een enorme motivatie als er reacties komen op berichten. Zo kun je als redacteur ook merken, welke topics onder bezoekers leven. Leuk dat er veel reacties komen op stellingen en op eigen interviews en artikelen, want met name die laatsten schrijf je niet zomaar even. De komende tijd streef ik naar nog meer eigen content en toegevoegde waarde.

Audio

Hieronder kun je één en ander nog eens zelf horen. Vooral het gesprek op Radio West is de moeite waard. Let op: de speler opent in een nieuw venster en het bufferen kost tijd, waardoor het even duurt voordat de audio gaat draaien. Je kunt dit versnellen door een paar keer op F5 te drukken of op Refresh te klikken.

Beluister interview 1 met Ben Blog en Herman Roggeveen in een live-uitzending op de regionale zender Radio West
Bron: RTV West

Beluister interview 2 met Ben Blog van Blog Online BV in het programma Marktveroveraars op BNR Nieuwsradio
Bron: BNR Nieuwsradio

________________________________________________________________

Lees ook:Word de nieuwe Radioactive blogger
Lees ook:Altijd al willen schrijven over je passie? Dit is je kans!
Lees ook:1 Jaar bloggen op Radioactive
Lees ook:Radioactive Blog zoekt radiogek(ke) v/m
Lees ook:Colofon

1 Reacties // Reageer

One thought on “[Audio] Blog.nl sterk groeiende

  1. radiominded

    450.000 bezoekers?! Wow, gaat wel goed dan! Leuke sites zitten er ook bij. Behalve deze kom ik ook graag op die van Zappen en op Pop NL.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>