We zijn radio-actíef!

Na een themapagina over televisie kon een weblog over radio natuurlijk niet uitblijven! Welkom op Radioactive.blog.nl, waarmee we het aanbod van de portal Blog.nl verder verbreden. Doel van deze pagina is niet alleen nieuws brengen, maar ook van gedachten wisselen over radio.
Zelf ben ik een groot liefhebber van dit medium. Vandaar dat ik op mijn achttiende aan de slag ging bij de lokale omroep. Ruim twaalf jaar later werk ik in Hilversum, maar het enthousiasme is nog even groot als toen. Omdat ik ook graag schrijf, besloot ik beide passies hier te combineren.

Met name de landelijke radio is volop in beweging. Bij de publieke omroep vanwege de opgelegde bezuinigingen, aan commerciële zijde door de verkoop van zenders en bijbehorende dj-transfers. Natuurlijk gebeurt er ook veel in het buitenland, met name in de Verenigde Staten.

Daar komt bij dat technische innovaties nieuwe vormen van verspreiding mogelijk maken. Denk aan webradio en podcasting. En digitale radio als toekomstige vervanger van de analoge AM- en FM-band. Ook dit soort onderwerpen komt hier aan bod.

Deze site verschilt van andere radiopagina’s doordat hij niet alleen bedoeld is voor programmamakers, maar ook voor luisteraars met een (meer dan gemiddelde) interesse in radio. Daarom zal ik jargon zoveel mogelijk vermijden of verklaren.

Radioactive wil ook interactief zijn, dus jouw bijdrage is van harte welkom! Reageer vooral op berichten of postings van anderen. De enige spelregels zijn: on-topic reageren, geen reclame maken en de netiquette (en algemene fatsoensnormen) respecteren.

Veel plezier op deze site!

Thomas Giger
________________________________________________________________

Lees ook:We zijn radio-actíef!
Lees ook:24 Uur radio voor KiKa
Lees ook:Blog.nl genomineerd voor ‘Website van het Jaar’
Lees ook:Even voorstellen
Lees ook:Dit blog is opnieuw radio-actief!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>